Αλεξανδρούπολη: Ανακαινίζεται η Ογκολογική Κλινική του νοσοκομείου ,παραμένουν οι ελλείψεις σε προσωπικό

1232

Τρείς θάλαμοι της Ογκολογικής Κλινικής του ΓΠΝ Εβρου ανακαινίζονται με δωρεά του Συλλόγου Πετρωτιωτών Στουτγάρδης Γερμανίας, ύστερα από αίτημα του Συλλόγου καρκινοπαθών και Φίλων Έβρου «Συνεχί-ΖΩ» με στόχο να προσφέρουν χώρους ποιοτικούς και από πλευράς λειτουργικότητας και από πλευράς αισθητικής στους ασθενείς που νοσηλεύονται στον 3ο όροφο στην Α΄ Πανεπιστημιακή Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου.

Ωστόσο το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού είναι αυτό που ανησυχεί πολύ σοβαρά τον Σύλλογο Καρκινοπαθών καθώς όπως επισημαίνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κ. Αναστασία Σπυρίδου η « κλινική αυτήν την στιγμή λειτουργεί στο κόκκινο.»

«Τα περιστατικά αυξάνονται συνεχώς ,αυτό σημαίνει πως ενώ η ογκολογική είχε χαρακτηρισμένα οκτώ κρεβάτια από τον Οργανισμό αυτήν την στιγμή να μην φτάνουν ούτε τα δεκαέξι(16) ,ούτε τα εικοσιτέσερα (24) εξηγεί η κ. Σπυρίδου και διευκρινίζει πως «η κλινική έχει τουλάχιστον 16 θεραπείες την ημέρα ,νούμερο εκρηκτικό για την δύναμη της Κλινικής. Δεν μπορεί να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.»

ert.gr