Αδιανόητο πόσες γυναίκες “έσπασαν τη σιωπή τους” στην Αλεξανδρούπολη

1307

«Περισσότερες από 400 γυναίκες ηλικίας από 25-45χρόνων, έχουν «σπάσει την σιωπή τους» τα τελευταία πέντε χρόνια και έχουν απευθυνθεί στο Συμβουλευτικό Κέντρο Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων -Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης, δεχόμενες τις κατάλληλες υπηρεσίες ανάλογα πάντα με το αίτημα τους,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου κ. Δημήτρης Στεφανίδης, υποστηρίζοντας πως «είναι σημαντική και επιτακτική η ανάγκη συνέχισης και ύπαρξης των δομών της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων που παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες.»

Όπως διευκρίνησε ο κ. Στεφανίδης «παρά το γεγονός ότι οι αριθμοί είναι πολύ μεγάλοι για τα δεδομένα της περιοχής ,σε καμιά περίπτωση δεν μπορούν να αποτυπώσουν την πραγματική διάσταση του φαινομένου, καθώς η πλειοψηφία των γυναικών που υφίσταται βία δεν το καταγγέλλουν και εξακολουθούν να συνεχίζουν να παραμένουν στην κακοποιητική σχέση.»

«Μέσα από την πενταετή λειτουργία του Συμβουλευτικού Κέντρου γίνεται αντιληπτό (το βλέπουμε σε καθημερινό επίπεδο) το μέγεθος του φαινομένου της έμφυλη βίας στην περιοχή καθώς και τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες καταπολέμησης του και υποστήριξης αυτών των γυναικών,» είπε ο κ. Στεφανίδης και τόνισε πως «οι οικονομικές συνθήκες που επικρατούν στην χώρα όχι μόνο ενισχύουν την έμφυλη βία, αλλά και θέτουν εμπόδια στις οικονομικά αδύναμες γυναίκες- θύματα βίας να αντιμετωπίσουν το φαινόμενο.»

Το 1ο Φεστιβάλ με τίτλο «Ο Φάρος της Ισότητας»

Ποικίλες δράσεις με αφορμή τα πέντε χρόνια λειτουργίας του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών Θυμάτων -Βίας θα πραγματοποιηθούν στις 30 και 31 Αυγούστου κατά την διάρκεια του 1ου φεστιβάλ με τίτλο «Ο Φάρος της Ισότητας» ,παρουσία της Γενικής Γραμματέας Ισότητας των Φύλων κ. Φ. Κούβελα.
Την Πέμπτη 30 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί στις 7μμ στο «Νομαρχείο» έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Βία κατά των γυναικών, η λέξη που δεν λές» και θα ακολουθήσει ποδηλατοβόλτα στις 9.30μμ στο πάρκο Ακαδημίας με τους ποδηλάτες του Εθνικού με σύνθημα «πατάμε φρένο στη βία κατά των γυναικών».
Την Παρασκευή 31 Αυγούστου στις 6.30μμ στην δημοτική βιβλιοθήκη, η κ.Κούβελα θα πραγματοποιήσει την κεντρική ομιλία με θέμα « Βία κατά των γυναικών ένα διαρκές έγκλημα χωρίς τιμωρία.»
Το διήμερο Φεστιβάλ ισότητας θα ολοκληρωθεί με street Music Event (βραδιά σαξόφωνου για την ισότητα των φύλων) την Παρασκευή στις 9.30μμ στην παραλιακή οδό ,απέναντι από το δικαστικό μέγαρο.

ert.gr