Πως εορτάσθηκε χθες στη Μάκρη η “Παναγία του Έβρου”

2500

Την Πέμπτη 23 Αυγούστου η Εκκλησία μας εόρτασε την Απόδοση της μεγάλης Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, μία μέρα κατά την οποία στην Μητρόπολή μας πανηγύρισε η Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Μάκρη.

Το απόγευμα της Τετάρτης 22 Αυγούστου, τελέσθηκε στο Καθολικό της Μονής ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου, παρουσία πλήθους προσκυνητών της Ιεράς Μονής, ενώ στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης μας ωμίλησε επικαίρως για την Παναγία μας.

Την κυριώνυμο ημέρα της πανηγύρεως, την Πέμπτη 23 Αυγούστου, τελέσθηκε στο Καθολικό της Μονής ο πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου μας κ. Ανθίμου. Την Θεία Λειτουργία παρακολούθησαν πλήθος κόσμου καθώς και ο Διοικητής του Δ’ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος κ. Καμπάς και ο Διοικητής της 12ης Μεραρχίας, υποστράτηγος κ. Κούκκος.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η λιτάνευση της ιεράς και σεβασμίας εικόνος της “Παναγίας του Έβρου” πέριξ του Καθολικού και η αρτοκλασία, ενώ ο Μητροπολίτης μας δεν παρέλειψε δημοσίως να ευχηθεί στον εορτάζοντα Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεώς μας π. Ειρηναίο για την ονομαστική του εορτή, ευχαριστώντας τον για την συνεχή και ανύστακτη φροντίδα και συνδρομή του στη διευθέτηση των θεμάτων της Μητροπόλεώς μας.