Συνελήφθη 31χρονος διακινητής παράνομων μεταναστών

722

Συνελήφθη χθες (18-8-2018) το πρωί, στο νομό Έβρου, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, 31χρονος αλλοδαπός, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες.   

Αναλυτικότερα, χθες το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορμενίου – Αρδανίου (ύψος οικισμού Λύρας), αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 31χρονο, οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, προκειμένου να το ακινητοποιήσει. Ο οδηγός του οχήματος δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα, εισήλθε στην Εγνατία Οδό με κατεύθυνση την Αλεξανδρούπολη και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

Στον κόμβο Μέστης το όχημα εξήλθε από την Εγνατία Οδό, κατευθύνθηκε προς τον οικισμό Μέστης και τελικά ακινητοποιήθηκε σε αγροτική οδό, ενώ ο διακινητής επιχείρησε να διαφύγει πεζός, κινούμενος σε θαμνώδη περιοχή, χωρίς να τα καταφέρει καθόσον συνελήφθη από τους αστυνομικούς.

Σε έλεγχο που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο παραπάνω όχημα,   διαπίστωσαν ότι ο 31χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τον 31χρονο περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης, καθόσον αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Κατασχέθηκε το παραπάνω Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.