Σήμα στα Γενικά Επιτελεία: Κόβεται η επικοινωνία με Τουρκία

2598

«Κόβονται” σταδιακά οι ήδη ανύπαρκτοι δίαυλοι επικοινωνίας μεταξύ Ελλάδας-Τουρκίας υπό το πρίσμα των δραματικών εξελίξεων στα αμερικανο-τουρκικά. Με σήμα που έφθασε σ΄ όλα τα Γενικά Επιτελεία ανακοινώθηκε πως αναστέλλονται όλες οι δραστηριότητες που έχουν να κάνουν με τα λεγόμενα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας για το 2018.

Η αναστολή των ΜΟΕ ισχύει μέχρι νεωτέρας, όπως αναφέρεται.
Ήδη όλα τα Γενικά Επιτελεία έχουν λάβει έγγραφο από το ΓΕΕΘΑ με συγκεκριμένες εντολές.
Ουσιαστικά, και τυπικά κατάλαβαν πως ο Ρ.Τ.Ερντογάν δεν πρόκειται να απελευθερώσει ούτε τον Αμερικανό πάστορα, ούτε τους δικούς μας Στρατιωτικούς.
Tα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης αποτέλεσαν μια αμερικανική έμπνευση ώστε να στηριχθεί το αφήγημα της “συνεννόησης με την Τουρκία”, η οποία φυσικά ποτέ δεν προέκυψε με ευθύνη των Αμερικανών και των ελληνικών Κυβερνήσεων. Ολοι γνώριζαν την νεο-οθωμανική επεκτατική πολιτική του Ερντογάν και των Τούρκων.
Μια τεράστια αμερικανική «παπάτζα” που έδινε την ευκαρία στην Τουρκία να μας την λέει πως «διαταράσουμε τις καλές σχέσεις”.
Η αναστολή των ΜΟΕ από την ελληνική πλευρά «δείχνει” πολλά.
Καταρχήν τα ΜΟΕ προέβλεπαν αναστολή στρατιωτικών ασκήσεων και δραστηριοτήτων κατά τη διάρκεια του θέρους και των μεγάλων θρησκευτικών εορτών. Και τυπικά τώρα το ΓΕΕΘΑ λέει πως πρέπει να είμαστε σε επιφυλακή.
Οι κινήσεις του Ρ.Τ.Ερντογάν είναι εξαιρετικά επικίνδυνες και απρόβλεπτες.
Οπως έγινε γνωστό, ο Ερντογάν επανέφερε στην ενεργό δράση στελέχη που διαδραμάτισαν κομβικό ρόλο στην κρίση των Ιμίων!
Ανάμεσα στους προαχθέντες Αξιωματικούς των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων είναι και στέλεχος των SAT, των Τούρκων υποβρύχιων καταστροφέων, ο οποίος είχε πρωταγωνιστήσει τις ημέρες κατά την κρίση του 1996 στις βραχονησίδες των Ιμίων.
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για τον Πλοίαρχο του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, Ε. Kirectepe, ο οποίος τότε ήταν μέλος της ομάδας των βατραχανθρώπων που ανέβηκε στη μια εκ των δυο νησίδων των Ιμίων.
Αυτή η προαγωγή όπως λένε στρατιωτικές πηγές προκάλεσε εντύπωση καθώς και αυτός ο Αξιωματικός είχε κατηγορηθεί σφόδρα ως άνθρωπος της οργάνωσης FΕΤΟ.
Τον δρόμο του Kireçtepe, ακολούθησε και ο Συνταγματάρχης Ecevit  ο οποίος ήταν υπολοχαγός στις ειδικές δυνάμεις SAT όταν είχε συλληφθεί στις 22 Σεπτεμβρίου του 2009.
Ομως ο Ερντογάν επανέφερε και αυτόν σε υψηλή θέση στις δυνάμεις SAT. Ειδικά ο Kireçtepe έγινε ο αναπληρωτής και Νο 2 στην Διοίκηση των SAT.
Aκόμη και άλλοι 2 που ήταν ύποπτοι για διασυνδέσεις με το Φ.Γκιουλέν, οι Bektaş και Türkşen, παρευρέθηκαν στην τελεστή αναβάθμισης των μελών SAT της κρίσης των Ιμίων.
kranos.gr