Έβρος: Σε πολλές ενορίες βρέθηκε ο κ. Δαμασκηνός εν’ όψει του Δεκαπενταύγουστου

930

Την ενορία της Κορνοφωλιάς Σουφλίου επισκέφτηκε προεορτίως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός εν όψει της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και της πανηγύρεως του Ιερού Ενοριακού Ναού, την Κυριακή 12 του μηνός Αυγούστου ε.ε.,  όπου και προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως, με τη συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος και παρουσία του Δημάρχου Σουφλίου Ευ.  Πουλιλιού.

Σχολιάζοντας ο Σεβασμιώτατος την αναγνωσθείσα ευαγγελική περικοπή του άσπλαχνου και πονηρού δούλου, μεταξύ άλλων τόνισε «Με την παραβολή που ακούσαμε σήμερα, αγαπητοί μου, ο Κύριος μας ζητά να είμεθα άνθρωποι της αγάπης και της συγγνώμης. Μας προτρέπει να ακολουθούμε πάντοτε τον ευλογημένο δρόμο της ανεξικακίας. Είναι δρόμος σωτηρίας. Είναι ο δικός Του δρόμος. Πάνω από το ύψος του Σταυρού με τα λόγια Του «Πάτερ άφες αυτοίς…» (Λουκ. 23, 34) μας άφησε αιώνιο υπόδειγμα ανεξικακίας. Είναι ο δρόμος των αγίων του Θεού. Ας θυμηθούμε τον Πρωτομάρτυρα Στέφανο: «Κύριε, μη στήσης αυτοίς την αμαρτίαν ταύτην» (Πραξ. 7,60). Λόγια που αποκαλύπτουν ανέκφραστο βάθος ανεξικακίας. Ας θυμηθούμε ακόμη και τους Αποστόλους: «Λοιδορούμενοι ευλογούμεν, διωκόμενοι ανεχόμεθα, βλασφημούμενοι παρακαλούμεν…» (Α’ Κορ. 4, 12-13). Τον δρόμο αυτό ας ακολουθήσουμε κι εμείς, αδελφοί μου, για να έχουμε δικαιώματα στο έλεος και την ανεξικακία του Θεού, και τώρα και κατά την ημέρα της δικαίας Κρίσεώς Του».

Ο Σεβασμιώτατος κατά τη διάρκεια του Δεκαπενταύγουστου επισκέφθηκε επίσης μικρές και ακριτικές ενορίες στις οποίες χοροστάτησε στην ακολουθία των Παρακλήσεων και μίλησε στους πιστούς ενισχύοντας τους την ευλάβεια προς την Παναγία. Ειδικότερα επισκέφθηκε:

  • Την Τετάρτη 1η Αυγούστου, την ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Θεραπειού,
  • Την Παρασκευή 3 Αυγούστου, την ενορία Ζωοδόχου Πηγής Άρζου,
  • Την Δευτέρα 6 Αυγούστου, την ενορία Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κορύμβου,
  • Την Τρίτη 7 Αυγούστου, την ενορία Αγίου Δημητρίου Πολιάς,
  • Την Τετάρτη 8 Αυγούστου, την ενορία Αγίου Αθανασίου Ζώνης,
  • Την Πέμπτη 9 Αυγούστου, την ενορία Αγίου Δημητρίου Σαύρας,
  • Την Παρασκευή 10 Αυγούστου, την ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Σιτοχωρίου,
  • Την Κυριακή 12 Αυγούστου, την ενορία Κοιμήσεως Θεοτόκου Βρυσικών
  • Την Δευτέρα 13 Αυγούστου, την ενορία Αγίων Αποστόλων Μηλέας.