Αλλαγές στις περιοχές μετάθεσης στον Έβρο για Π/θμια και Δ/θμια Εκπ/ση

2152

Δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 3399/10-8-18, τ.Β΄ η Υπουργική Απόφαση (134027/E2) “Επανακαθορισμός περιοχών μετάθεσης Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης”, που επιφέρει αλλαγές στις περιοχές μετάθεσης στον Έβρο για την Π/θμια και Δ/θμια Εκπαίδευση.

Συγκεκριμένα ο Νομός Έβρου από μία περιοχή μετάθεσης αλλάζει σε δύο περιοχές:

Α΄ΕΒΡΟΥ σχολεία Δήμων ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ, ΟΡΕΣΤΙΑΔΑΣ, ΣΟΥΦΛΙΟΥ

Β΄ΕΒΡΟΥ σχολεία Δήμου ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Υπογραμμίζεται ότι άλλη μία σημαντική απόφαση πάρθηκε από το Υπουργείο χωρίς να ερωτηθούν τα θεσμοθετημένα όργανα εκπροσώπησης των εκπ/κών, οι Σύλλογοι, γι’ αυτό και αντιμετωπίζεται μερικώς το πρόβλημα. Ο Έβρος θα μπορούσε να χωριστεί σε τρεις περιοχές, με το βόρειο τμήμα του, Ορεστιάδα και Διδυμότειχο, ν’ αποτελούν μία εξ αυτών.

Οι αλλαγές σε άλλους Νομούς είναι:

1.ΚΑΒΑΛΑ: Χωρίζεται σε Α και Β από μια ενιαία περιοχή που ήταν. Αναλυτικά: Α΄ ΚΑΒΑΛΑΣ εντάσσονται τα σχολεία Δήμων ΚΑΒΑΛΑΣ, ΝΕΣΤΟΥ,ΠΑΓΓΑΙΟΥ. Στη Β΄ ΚΑΒΑΛΑΣ έχουμε τα σχολεία της Θάσου.

2.ΠΕΙΡΑΙΑΣ: Χωρίζεται σε Α΄, Β΄, Γ΄ αντί Α΄,Β΄. Στη νέα περιοχή Γ΄ ΠΕΙΡΑΙΑ εντάσσονται τα σχολεία των Κυθήρων που πριν ανήκαν στη Β΄ περιοχή

3.ΛΕΣΒΟΣ: Χωρίζεται σε Α΄, Β΄, Γ΄ αντί για Α΄, Β΄. Στη νέα περιοχή Γ΄ ΛΕΣΒΟΥ εντάσσονται τα σχολεία του Αγ. Ευστρατίου που πριν ανήκαν στη Β περιοχή.

4.ΣΑΜΟΣ: Χωρίζεται σε Α΄, Β΄, Γ΄ αντί για Α΄, Β΄. Στη νέα περιοχή Γ΄ ΣΑΜΟΥ εντάσσονται τα σχολεία Φούρνων Κορσέων που πριν ανήκαν στη Β΄ περιοχή.

5.ΚΕΡΚΥΡΑ: Χωρίζεται σε Α΄ και Β΄ από μια ενιαία περιοχή που ήταν. Πιο αναλυτικά: Α΄ ΚΕΡΚΥΡΑΣ εντάσσονται τα σχολεία ΚΕΡΚΥΡΑΣ. Στη Β΄ ΚΕΡΚΥΡΑΣ τα σχολεία Παξών.

Το ΦΕΚ εδώ → ΕΠΑΝΑΚΑΘΟΡΙΜΟΣ ΠΕΡΙΟΧΩΝ ΜΕΤΑΘΕΣΗΣ ΦΕΚ 3399/18