Ορεστιάδα: Οι «Δικηγόροι της Ειρήνης» δίπλα στον Άγγελο και το Δημήτρη

390

Να συμβάλλουν όσο το δυνατόν περισσότερο γίνεται στην ευαισθητοποίηση αρχών και κοινής γνώμης σχετικά με την συνεχιζόμενη κράτηση στις φυλακές Αδριανούπολης, των δύο Ελλήνων αξιωματικών, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελου Μητρετώδη, ώστε σύντομα να οδηγηθούν σε μία δίκαιη δίκη και να επιστρέψουν στην πατρίδα τους, ζητά μέσω επιστολής που απέστειλε σήμερα το πρωί, προς το Δικηγορικό Σύλλογο Αδριανούπολης, η Ομάδα “Δικηγόροι για την ειρήνη, τη δημοκρατία και τη συνεννόηση στα Βαλκάνια” .

Το ιδρυτικό μέλος της Ομάδας και πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Μανόλης Λαμτζίδης, μίλησε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας για το θέμα , λέγοντας χαρακτηριστικά “είμαι βέβαιος ότι η κυβέρνηση έχει εξαντλήσει όλα τα περιθώρια σε πολλά επίπεδα όμως βλέπουμε ότι η υπόθεση έχει λίγο βαλτώσει και ήρθε η ώρα των πολιτών να δράσουν”. “Δεν θέλουμε να παρέμβουμε στη λειτουργία ενός κράτους απλά να διατηρηθούν οι όροι του διεθνούς δικαίου” σημείωσε ο κ Λαμτζίδης, τονίζοντας ότι στο περιεχόμενο της επιστολής γίνεται αναφορά στη φιλοσοφία της Ομάδας , που είναι η διατήρηση της ειρήνης και της δημοκρατίας όλων των Βαλκανίων και η υπενθύμιση του δεσμού συνεργασίας μεταξύ των Δικηγορικών Συλλόγων Θεσσαλονίκης και Αδριανούπολης, οι οποίοι έχουν αδελφοποιηθεί προ ετών. “Ως Ομάδα και Δίκτυο δικηγόρων από πολλές χώρες των Βαλκανίων , μας ενδιαφέρει πως αποδίδεται το δίκαιο στους πολίτες .

Τα θέματα που αντιμετωπίζουν οι δικηγόροι συνδέονται με τη δικαιοσύνη, η έννοια της οποίας είναι οικουμενική. Χωρίς δικαιοσύνη κινδυνεύει και η ειρήνη και η δημοκρατία” είπε ο κ. Λαμτζίδης . Τέλος, σημείωσε ότι αναμένουν την απάντηση από τους Τούρκους συναδέλφους τους και πως υπάρχει η πρόθεση να πραγματοποιήσει η Ομάδα επίσκεψη στην Αδριανούπολη, στις αρχές Σεπτεμβρίου.

ert.gr