Διδυμότειχο: Το τμήμα εθελοντών του ερυθρού σταυρού πρόσφερε τις υπηρεσίες του στο φεστιβάλ Τυχερού

852

16ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΤΥΧΕΡΟΥ – ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΑΜΑΡΕΙΤΩΝ ,ΔΙΑΣΩΣΤΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΑΓΟΣΩΣΤΩΝ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΙΑΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΔΙΔΥΜΟΤΕΙΧΟΥ
Στις 3,4 και 5 Αυγούστου, δίπλα στην λίμνη Τυχερού, σε ένα ειδυλλιακό περιβάλλον πραγματοποιήθηκε για 16η χρονιά το Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού. Την Υγειονομική Κάλυψη ανέλαβε το Σώμα Εθελοντών Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Περιφερειακού Τμήματος Διδυμοτείχου με τη συνδρομή Εθελοντών Σαμαρειτών Διασωστών από το όμορο Περιφεριακό Τμήμα Ορεστιάδας ,κατόπιν αιτήματος του Συλλόγου Φεστιβάλ Νεολαίας Τυχερού. 


Πλήθος κόσμου παρακολούθησε τις συναυλίες μεγάλων καλλιτεχνών όπως του Βασίλη Παπακωνσταντίνου, της Ελένης Τσαλιγοπούλου, της Νατάσσας Μποφίλιου , του Μιχάλη Χατζηγιάννη, της Μελίνας Μακρή , των Χίλια Χρόνια, των Mice, the Swing Band κ.α.
Οι 17 Εθελοντές Σαμαρείτες, Διασώστες και Ναυαγοσώστες του Ε.Ε.Σ των Τμημάτων του Διδυμοτείχου και της Ορεστιάδας, αντιμετώπισαν με επιτυχία περιστατικά που αφορούσαν μέθη, δηλητηρίαση, αδιαθεσία, μικροτραυματισμούς , δήγματα εντόμων και ερπετών κ. α.
Πέρα από τον σταθμό πρώτων βοηθειών και τα περίπολα, στον χώρο υπήρχε και πόστο ενημέρωσης κοινού για το έργο του Ε.Ε.Σ. και εγγραφής εθελοντών , στελεχωμένο από το νεοσύστατο Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ Διδυμοτείχου