Ψεκασμοί στην καλλιέργεια πεπονιού, λόγω συνεχόμενων αλλαγών του καιρού

1382

Από την Περιφερειακή Ενότητα Έβρου και τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής Έβρου καθίσταται γνωστό στους παραγωγούς πεπονιού του Έβρου ότι λόγω των έντονων βροχοπτώσεων και της εναλλαγής αυτών με υψηλές θερμοκρασίες που σημειώνονται τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή, είναι πιθανόν να παρουσιαστεί προσβολή από την ασθένεια «Ωίδιο». Επειδή η ασθένεια αυτή προκαλεί σοβαρές ζημίες αν δεν καταπολεμηθεί έγκαιρα, καλούνται οι παραγωγοί, αφού πρώτα ελέγξουν τα χωράφια τους, να εφαρμόσουν κατάλληλα σκευάσματα φυτοπροστασίας με την εμφάνιση των πρώτων προσβολών, σε συνεννόηση με τους γεωπόνους της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Έβρου.

Επιπλέον, οι παραγωγοί πεπονιού μπορούν να απευθύνονται στους κατά τόπους γεωπόνους για να λάβουν οδηγίες για την αντιμετώπιση ασθενειών του ριζικού συστήματος που προκαλούνται από την υψηλή εδαφική υγρασία.

Για οποιαδήποτε πληροφορία οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τηλέφωνα των γραφείων Αγροτικής Οικονομίας: Φερών 2555022150, Τυχερού 2554020090, Σουφλίου 2554022259.