Ανοδική η πορεία του Αεροδρομίου της Αλεξανδρούπολης

815

Στέλιος Ζαντανίδης, Αερολιμενάρχης «Το επιβατικό κοινό αυξήθηκε κατά 4.000 άτομα σε σχέση με τα περσινά επίπεδα» – «Άνοδος και στην κίνηση των αεροσκαφών χάρη στις σχολές εκπαίδευσης πιλότων»

Μεγάλη αύξηση τόσο του επιβατικού κοινού όσο και της κίνησης των αεροσκαφών σε σχέση με πέρυσι σημειώθηκε στο Αεροδρόμιο «Δημόκριτος», σύμφωνα με τα στοιχεία για τον μήνα Ιούνιο.

Σε σχέση με τα επίπεδα επιβατών του 2017 παρατηρείται μία άνοδος της τάξεως των 4.000 επιβατών, ενώ οι κινήσεις αεροσκαφών αυξήθηκαν κατά 70 % χάρη στις σχολές εκπαίδευσης πιλότων που δραστηριοποιούνται στην Αλεξανδρούπολη, συμπέρανε ο Αερολιμενάρχης, κ. Στέλιος Ζαντανίδης κάνοντας μία αποτίμηση.

Στέλιος Ζαντανίδης «Οι κινήσεις αεροσκαφών έφτασαν από τις 1000 που ήταν πέρυσι τον Ιούνιο στις 1700»

Στο «Αεροδρόμιο Δημόκριτος» εδρεύουν 2 σχολές πιλότων που επιχειρούν με 8 συνολικά αεροπλάνα, ενώ ως κομμάτι της εκπαίδευσής της η αντίστοιχη σχολή της Χρυσούπολης Καβάλας δραστηριοποιείται στον εναέριο χώρο της Αλεξανδρούπολης τους θερινούς μήνες. Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε ο κ. Ζαντανίδης οι κινήσεις αεροσκαφών έφτασαν από τις 1000 που ήταν πέρυσι τον Ιούνιο στις 1700, σημείωσαν, δηλαδή, μία αύξηση, 70%.

Δίνοντας πληροφορίες για τους προορισμούς από και προς τους οποίους μπορεί κανείς να εξυπηρετηθεί, ο Αερολιμενάρχης ανέφερε «αυτήν την στιγμή αεροπλάνα της Aegean, της Olympic και της Sky Express εξυπηρετούν επιβάτες κυρίως προς Αθήνα, Σητεία, Ηράκλειο, ενώ τον Αύγουστο θα προστεθεί ως προορισμός το Παρίσι. Μέχρι και πριν από λίγες μέρες, μάλιστα, η αεροπορική «Tours» μετέφερε κόσμο από και προς την Λάρνακα».

«Από τον τελικό απολογισμό πιστεύω πως θα φανεί ότι ο αριθμός επιβατών θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος, δίνοντάς μας ένα επιπλέον περιθώριο για χαμηλότερες τιμές»

Το τουριστικό κοινό του «Δημόκριτος» περιλαμβάνει επιβάτες από όλη την Ελλάδα, συνέχισε, κρίνοντας πως πρόκειται για ένα από «τα καλύτερα αεροδρόμια της χώρας σε επίπεδο υποδομών, εξυπηρέτησης, ασφάλειας».

«Αυτό φάνηκε στην άφιξη του προέδρου Ερντογάν αλλά και στην περσινή διακίνηση των δυνάμεων του ΝΑΤΟ που μετέβησαν με μεγάλο αεροσκάφος στην περιοχή μας. Μπορούμε να διαχειριστούμε σχεδόν όλους τους τύπους αεροσκαφών που πετούν στον ευρωπαϊκό χώρο, συν το γεγονός ότι έχει ένα κτήριο εσωτερικά καινούργιο χωρίς προβλήματα που μπορεί να εξυπηρετήσει πολύ μεγάλο όγκο επιβατών με απόλυτη ασφάλεια» υπογράμμισε ο ίδιος.

Αναφορικά με τον τελικό ετήσιο απολογισμό που θα γίνει τον Οκτώβριο, ο κ. Ζαντανίδης δεν έκρυψε πως είναι αισιόδοξος και πιστεύει ότι ο αριθμός επιβατών θα είναι ιδιαίτερα αυξημένος, δίνοντας στο «Δημόκριτος» ένα επιπλέον περιθώριο για χαμηλότερες τιμές. Την πεποίθηση του βασίζει, όπως έσπευσε να αιτιολογήσει, στο γεγονός ότι πλέον έχει προστεθεί μία νέα εταιρεία με προορισμό την Αθήνα αλλά και στην μεγάλη κίνηση επιβατών από ιδιωτικές πτήσεις.

Και πέραν από την κατηγορία των ιδιωτικών πτήσεων, δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις κατά τις οποίες σκάφη, μη μπορώντας να σταθμεύσουν αλλού σπεύδουν στο «Δημόκριτος». Κάτι τέτοιο, ωστόσο, δεν δημιουργεί προβλήματα, όπως υπερτόνισε καταληκτικά ο Αερολιμενάρχης, χάρη στην «οργανωμένη διαχείριση» των διαδρόμων προσγείωσης και απογείωσης.

paratiritis-news.gr