Επιστολή Βάκη Τσομπανίδη στον Πούτιν, τι ανέφερε στον Ρώσο ηγέτη

2036
Εξοχότατε κ. Πρόεδρε,
Επικοινωνώ μαζί σας ως Πρόεδρος του Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ) για να σας ενημερώσω σχετικά με τις εξαιρετικά δυσάρεστες εξελίξεις που συνέβησαν πρόσφατα και έπληξαν τις ελληνορωσικές σχέσεις.
Οι πρόσφατες απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την Ελλάδα και η απαγόρευση εισόδου σε άλλους, προκάλεσαν οργή στην συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού. Οι λόγοι είναι πολλοί αλλά κυρίως διότι ήταν εντελώς αδικαιολόγητες, εμφανέστατα υπό καθοδήγηση από το βαθύ κράτος των ΗΠΑ και διότι στοχοποίησαν τις ελληνορωσικές σχέσεις και κατ’ επέκταση τον λαό της Ελλάδας και τον λαό της Ρωσίας. Θα μπορούσατε να πείτε ότι ήταν «το δεύτερο ημίχρονο» των απελάσεων για την υπόθεση Σκριπάλ. Η κυβέρνηση στην Ελλάδα απλώς πήρε την άδεια να μην κάνει αμέσως απελάσεις αλλά αργότερα και «η ρωσική παρέμβαση στο θέμα της Μακεδονίας» ήταν η δικαιολογία που κατασκεύασε.
Η απέλαση των Ρώσων διπλωματών έγινε από τον Υπουργό Εξωτερικών κ. Κοτζιά (και τον Πρωθυπουργό Τσίπρα), οι οποίοι πριν από την απέλαση είχαν υπογράψει την προδοτική Συμφωνία για παράδοση της Ελληνικής Μακεδονίας στα Σκόπια, τους πιστούς συμμάχους των Ναζί και των Φασιστών στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Ο Μουσολίνι και ο Χίτλερ ήταν οι πρώτοι που μίλησαν για «Μακεδονικό Λαό» όταν θέλησαν να χρησιμοποιήσουν σλαβόφωνους πληθυσμούς κατά της Ελλάδας στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο λέγοντάς τους ότι θα τους απελευθερώσουν «από την ελληνική καταπίεση».
Ο λαός και η ιστορία της Ελλάδας έχουν δεχθεί ταυτόχρονα πλήγματα από τους ίδιους ανθρώπους οι οποίοι έχουν πλήξει τις σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας με τις πρόσφατες απελάσεις. Αυτές οι ενέργειες δεν έχουν γίνει από μία ελληνική κυβέρνηση ή κυβέρνηση της Ελλάδας αλλά από μία «κυβέρνηση στην Ελλάδα». Αυτοί που έκαναν τις απελάσεις δεν εκπροσωπούν τον ελληνικό λαό. Ειδικά μάλιστα τη στιγμή που για πρώτη φορά στην ελληνική ιστορία τα κόμματα που βρίσκονται σήμερα στη Βουλή εκπροσωπούν περίπου το 47% του εκλογικού σώματος. Το υπόλοιπο αποτελείται από ψηφοφόρους οι οποίοι είτε δεν πήγαν να ψηφίσουν (43,8%), είτε ψήφισαν λευκό και άκυρο (2,42%), είτε ψήφισαν κόμματα τα οποία δεν μπήκαν στη Βουλή (6,4%). Τα κυβερνητικά κόμματα εκπροσωπούν ακόμη μικρότερο ποσοστό.Τόσο η σημερινή κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου όσο και η προηγούμενη των Σαμαρά-Βενιζέλου (και πριν του Γιώργου Παπανδρέου) δεν διαφέρουν σε τίποτα όσον αφορά την εχθρότητα κατά της Ρωσίας και την εχθρότητα κατά των Ελλήνων πολιτών και της Ελληνικής Κοινωνίας. Έχουν κάνει την Ελλάδα κατεχόμενο προτεκτοράτο.

Το ΑΚΚΕΛ υποβάλλει μήνυση κατά του ΥΠΕΞ Νίκου Κοτζιά για την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών που ξεπουλάει χιλιάδες χρόνια ιστορίας της Ελλάδας στην Μακεδονία μας και την χαρίζει στο καθεστώς των Σκοπίων. Έχουμε ήδη κινηθεί μέσα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και κατά των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας ώστε η Ρωσία να άρει το εμπάργκο στα αγροτικά προϊόντα από την Ε.Ε. με την Αναφορά 0880/2017 που υποβάλλαμε έχοντας βοήθεια και από τον Σύμβουλο του Κυβερνήτη της Αγίας Πετρούπολης κ. Κωνσταντίνο Γκαμπαερίδη.

Παρακαλώ, δεχθείτε τις θερμότερες ευχές μου από την ακριτική Ορεστιάδα του Βόρειου Έβρου και την διαβεβαίωση ότι ο ελληνικός λαός δεν έχει σχέση με την ενέργεια της απέλασης και της απαγόρευσης εισόδου, που έγιναν κατά παραγγελία ομάδων συμφερόντων που τα ίδια είναι εχθρικά κατά του Ελληνισμού.

Με τιμή, 
Ευάγγελος Τσιομπανίδης, 
Πρόεδρος του 
Αγροτικού και Κτηνοτροφικού Κόμματος Ελλάδας