Στη Θράκη η μεγαλύτερη συμμετοχή στο Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ

1080

Ο γγ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Μ. Βερροιόπουλος, δεσμεύτηκε ότι μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχουν υπαχθεί άλλες περίπου 13.000 αιτήσεις

Ικανοποιημένος από την ανταπόκριση του προγράμματος «Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ» δηλώνει ο γενικός γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Μιχάλης Βερροιόπουλος, επισημαίνοντας ότι ο κοινωνικός στόχος του προγράμματος να βοηθήσει τους συμπολίτες μας με τα μικρότερα εισοδήματα να αναβαθμίσουν ενεργειακά τις κατοικίες τους έχει επιτευχθεί.

«Πάνω από το 70% των αιτήσεων αφορούν σε συμπολίτες μας με εισόδημα έως 25.000 ευρώ και σχεδόν η συντριπτική πλειονότητα από τις 13.502 κατοικίες που έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα, ανήκουν στην κατηγορία Η, δηλαδή στην πιο ευάλωτη ενεργειακά κατηγορία», επισήμανε ο κ. Βερροιόπουλος μιλώντας στο «Πρακτορείο 104,9 FM».

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία του υπουργείου, το 73% των αιτήσεων αφορά σε μεμονωμένα διαμερίσματα και μόνο το 27% σε μονοκατοικίες, ενώ αναφερόμενος στο σύνολο των αιτήσεων που έχουν υποβληθεί, τόνισε ότι έχουν κατατεθεί περίπου 50.000 και ήδη έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα 13.502 κατοικίες. Μάλιστα δεσμεύτηκε ότι μέχρι τέλος Ιουλίου θα έχουν υπαχθεί άλλες περίπου 13.000 αιτήσεις.

Όσον αφορά τις περιοχές όπου έχουν υποβληθεί οι περισσότερες αιτήσεις είπε πως «στη Μακεδονία και στη Θράκη είχαμε πάρα πολύ μεγάλη συμμετοχή. Το 60% του προϋπολογισμού του προγράμματος κατευθύνεται στις Περιφέρειες που δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένες, όπως είναι η Δυτική Μακεδονία, η Κ. Μακεδονία και Αν. Μακεδονία-Θράκη, η Ήπειρος και η Θεσσαλία».

www.voria.gr