Το μουσικό φεστιβάλ της ΕΡΤ έχει έντονο άρωμα Έβρου και Θράκης

1075

To ξεκίνησαν στη δημόσια ραδιοτηλεόραση σαν μια γιορτή για την επανέναρξη της ΕΡΤ μετά το ασύλληπτο χουντο-«μαύρο» των Σαμαρά-Βενιζέλου. Καλοκαιρινές συναυλίες με τον τίτλο «SummERTime», καλοκαιρινές συναυλίες στο προαύλιο του ραδιομέγαρου στην Αγία Παρασκευή, δωρεάν για το κοινό.

Τρίτη χρονιά φέτος λοιπόν και η διοργάνωση πηγαίνει ένα βήμα πιο πέρα. Πρώτον, αποκτά μεγαλύτερη καλλιτεχνική αξία, καθώς δεν θα είναι διάφορες συναυλίες στη σειρά αλλά ξεχωριστές θεματικές βραδιές. Δεύτερον, το «SummERTime» επεκτείνεται και, εκτός από το ραδιομέγαρο, εκδηλώσεις θα γίνουν και στο Ζάππειο.

Από αυτή την Τετάρτη 18 Ιουλίου έως και την Τετάρτη 1 Αυγούστου θα παρακολουθήσουμε 15 θεματικές συναυλίες αφιερωμένες στην ελληνική μουσική και το τραγούδι. Περισσότεροι από 500 καλλιτέχνες θα μας ταξιδεύσουν μουσικά σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, από τη Θράκη έως την Κρήτη και από την Ηπειρο έως τα Δωδεκάνησα. Θα είναι μάλιστα καλλιτέχνες που προέρχονται σχεδόν από όλη την Ελλάδα (Μακεδονία, Θράκη, ηπειρωτική χώρα, Κρήτη, Αιγαίο, Ιόνιο, Πελοπόννησος) «ως μια έμπρακτη πρόταση μουσικής… αποκέντρωσης», όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η ίδια η ΕΡΤ.

Στις θεματικές βραδιές «η ελληνική τζαζ συναντά τους δρόμους του ρεμπέτικου, τη μουσική των Τσιγγάνων, το πολιτικό τραγούδι, τη μουσική παράδοση μέσα από το σύγχρονο ηχόχρωμα, τη μελοποιημένη ποίηση και τη μουσική από το θέατρο και τον κινηματογράφο». Επιπλέον θα παρακολουθήσουμε αποκλειστικές παρουσιάσεις σε νέες -αλλά πολυσυζητημένες- δουλειές, μέσα από μοναδικές «μονομαχίες» συγκροτημάτων επί σκηνής. Παράλληλα θα υπάρχει για πρώτη φορά παιδικό φεστιβάλ με κουκλοθέατρο, τραγούδι, παραμύθια και θέατρο σκιών.

Σημειώστε ονόματα που θα συμμετέχουν: Γιώργης Χριστοδούλου, Γρηγόρης Βαλτινός, Κώστας Θωμαΐδης, Π. Χορωδία Τυπάλδου, Βασιλική Καρακώστα, Πηγή Λυκούδη, Ζωή Τηγανούρια, Σωκράτης Σινόπουλος, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Βασίλης Γισδάκης, Ζαχαρίας Καρούνης, Ερωφίλη, Αργυρώ Καπαρού, Βικτωρία Ταγκούλη, Δώρος Δημοσθένους, Γιάννα Βασιλείου, Ιωάννα Εμμανουήλ, Κρίστυ Καθάριου, Μαρία Παπαγεωργίου, Παντελής Κυμαργινός, Ρίτα Αντωνοπούλου, Λάκης Χαλκιάς, Θανάσης Γκαϊφύλλιας, Thrax Πανκ, Νίκος Καλογερόπουλος, Ρους, Αντώνης Μιτζέλος, Γιώργος Λιτσικάκης, Ιορδάνης Σιδηρόπουλος, Μάνος Πυροβολάκης, Βαγγέλης Κονιτόπουλος, Κίτρινα Ποδήλατα, Magic De Spell, Βασίλης Παϊτέρης, Νάσια Κονιτοπούλου κ.ά.

Την πρώτη εβδομάδα (έως τις 24 Ιουλίου) οι συναυλίες θα φιλοξενηθούν στο Ζάππειο, στο πλαίσιο των «Ολυμπίων», ενώ από τις 25 Ιουλίου οι εκδηλώσεις μεταφέρονται στην Αγία Παρασκευή. Ολες θα μεταδίδονται απευθείας από την ΕΡΤ2, το Δεύτερο Πρόγραμμα, τους 19 Περιφερειακούς Σταθμούς της ΕΡΤ καθώς και από τη Φωνή της Ελλάδας και το Web TV της ΕΡΤ.

efsyn.gr