Π.Ο.Ε.Σ. – Ο Πρόεδρος στο SPUTNIK για τις φημολογούμενες περικοπές των 28 εκ. ευρώ από το ΥΠΕΘΑ

1002

Δεν μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να ζητάει περικοπές από τον ήδη μειωμένο προϋπολογισμό του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ενώ οφείλει στους στρατιωτικούς, δήλωσε στο Sputnik ο πρόεδρος της Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών, Συνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης.

Αδιανόητη θεωρεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών (ΠΟΕΣ) οποιαδήποτε μείωση των δαπανών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. Η ΠΟΕΣ, έστειλε μάλιστα επιστολή στον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, με την οποία ζητεί να αποφευχθεί μια ακόμα δυσάρεστη εξέλιξη εις βάρος του προσωπικού.

Αιτία, το σχέδιο για εξοικονόμηση 23 εκατ. ευρώ από δαπάνες του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, ως ισοδύναμο για την διατήρηση του χαμηλού ΦΠΑ στα πέντε νησιά του Αιγαίου, σχέδιο που επιβεβαίωσε ο ίδιος ο υπουργός Πάνος Καμμένος.

«Δεν υπάρχει περίπτωση, δεν υπάρχει καμία πλέον αντοχή για να δώσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας από τον ήδη μειωμένο προϋπολογισμό του και μάλιστα ενώ ήδη οφείλει στους στρατιωτικούς το υπουργείο Οικονομικών», δήλωσε στο Sputnik ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ Συνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Στρατιωτικών, Συνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης, αναφέρθηκε ιδιαίτερα, στις στοχευμένες δαπάνες του υπουργείου για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη αλλά και για τις μετακινήσεις προσωπικού. Είπε ότι οι μετακινήσεις, θα πρέπει όντως να εξορθολογιστούν αλλά όχι να κοπούν ή να μην αποζημιώνεται το προσωπικό όταν πάει να εκτελέσει την υπηρεσία του.

«Είναι σαν να λέμε δηλαδή ότι θα βγει κάποιος να πάει να εκτελέσει μια υπηρεσία μακριά από την μονάδα του, να λείπει πόσες μέρες από το σπίτι του και την οικογένειά του και να μην αποζημιωθεί. Αυτά δεν γίνονται ούτε στην πιο υποανάπτυκτη χώρα του κόσμου», δήλωσε ο κ. Τσουκαράκης στο Sputnik.

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΣ, θυμίζει ότι δεν εφαρμόστηκαν ποτέ οι δυο αποφάσεις του ΣτΕ που δικαίωσαν την Ομοσπονδία για τις περικοπές στα μισθολόγια των στρατιωτικών, ότι δεν εκδόθηκε δυο χρόνια μετά το Προεδρικό Διάταγμα για τις μετακινήσεις του προσωπικού αλλά ούτε καταβλήθηκαν τα χρήματα που προέβλεπε ο πρόσφατος νόμος που ψηφίστηκε για την αποζημίωση της υπερωριακής τους απασχόλησης.

Το υπουργείο οικονομικών, ανέφερε ο κ. Τσουκαράκης, κατ’ εντολή των Γερμανών, αν δεχθούμε ότι αυτά τα δημοσιεύματα και το έγγραφο που κυκλοφόρησε είναι αληθινό, ζητάει περικοπές από ανθρώπους στους οποίους οφείλει να δώσει. Δεν γίνεται αυτό το πράγμα, δήλωσε χαρακτηριστικά.

Πηγή: www.sputniknews.gr