Αλεξανδρούπολη: Αρχίζουν οι αιτήσεις για τα προγράμματα μετεκπαίδευσης στον τουρισμό

868

Προγράμματα μετεκπαίδευσης για 1.075 εργαζομένους και πρόσκαιρα άνεργους στον τουριστικό τομέα θα πραγματοποιηθούν για πρώτη φορά σε 13 πόλεις της χώρας (από τέσσερις στο παρελθόν), από το Νοέμβριο, και για τρεις συνεχόμενες χρονιές.

Σύμφωνα με την σχετική προκήρυξη, τα προγράμματα θα πραγματοποιηθούν σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Αλεξανδρούπολη, Κατερίνη, Βόλο, Ιωάννινα, Πύργο, Καλαμάτα, Κέρκυρα, Ρόδο, Χίο, Χανιά και Αγιο Νικόλαο Κρήτης.

Για την εκπαιδευτική περίοδο 2018-2019, προβλέπεται η εισαγωγή 1.075 μετεκπαιδευομένων σε 44 συνολικά Τμήματα Μετεκπαίδευσης του Υπουργείου Τουρισμού με ανώτατο όριο 25 άτομα ανά τμήμα.

Οι προκηρυσσόμενες θέσεις για εισαγωγή μετεκπαιδευομένων, αφορούν εργαζόμενους (μισθωτούς) και πρόσκαιρα ανέργους εμπειροτέχνες, ηλικίας έως 55 ετών, οι οποίοι απασχολούνται στα πάσης φύσεως ξενοδοχειακά καταλύματα, κύρια και μη, στα καζίνο, και σε κέντρα εστίασης και αναψυχής.

Οι θέσεις καλύπτονται σε ποσοστό 20% από πρόσκαιρα άνεργους.

Τα 44 τμήματα, διάρκειας 380 ωρών το καθένα, αφορούν στις εξής ειδικότητες: υπηρεσία υποδοχής, μαγειρική τέχνη, επισιτισμός, ζαχαροπλαστική τέχνη και οροφοκομία.

Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ξεκινά τη Δευτέρα, 16 Ιουλίου και ολοκληρώνεται την Παρασκευή, 27 Ιουλίου, με τη διαδικασία της ταχυμεταφοράς, της συστημένης επιστολής ή επιτόπια (αυτοπροσώπως ή μέσω εξουσιοδοτημένου προσώπου) όλες τις εργάσιμες ημέρες από τις 9 π.μ. έως τις 2.30 μ.μ. στις κατά τόπου γραμματείες των εκπαιδευτικών μονάδων του Υπουργείου Τουρισμού:

IEK Aναβύσσου ( αιτήσεις για Αθήνα και Χίο),
ΙΕΚ Θεσσαλονίκης (αιτήσεις για Θεσσαλονίκη, Κατερίνη, Βόλο),
ΙΕΚ Ρόδου (αιτήσεις για Ρόδο),
ΙΕΚ Κέρκυρας ( αιτήσεις για Κέρκυρα και Ιωάννινα),
ΙΕΚ Πελοποννήσου (αιτήσεις για Πύργο και Καλαμάτα),
ΙΕΚ Αλεξανδρούπολης (αιτήσεις για Αλεξανδρούπολη)
και ΑΣΤΕΚ Αγίου Νικολάου Κρήτης (αιτήσεις για Αγιο Νικόλαο και Χανιά).

Η διαδικασία της επιλογής θα γίνει βάσει συστήματος μοριοδότησης.

Αναλυτικές πληροφορίες για τους όρους και τις προϋποθέσεις εισαγωγής, και τα σχετικά δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν οι ενδιαφερόμενοι, έχουν αναρτηθεί στη Διαύγεια.

tanea.gr