Εθνικές παρενέργειες στο χώρο της Θράκης!

1007

Για τα ξεκάθαρα πολιτικά παιχνίδια που προσπαθεί να παίξει η Κυβέρνηση στην Τοπική και Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση μέσω της εφαρμογής της λεγόμενης απλής αναλογικής, αλλά και για την ανάγκη να γίνει αποδεκτή η τροπολογία που καταθέτει για 3η φορά από το 2016 η Ν Δ σχετικά με την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, μίλησε σήμερα (12/07) στην Ολομέλεια της Βουλής ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, με αφορμή το Σχέδιο Νόμου «Κλεισθένης 1».

Συγκεκριμένα είπε μεταξύ άλλων:
• Το συγκεκριμένο Σχέδιο Νόμου εξυπηρετεί τις πολιτικές ανάγκες της Κυβέρνησης, η οποία μέσω της εφαρμογής της απλής αναλογικής θέτει σε ομηρία τους Δημάρχους και τους Περιφερειάρχες.
• Μέσα από το «Κλεισθένης 1» πριμοδοτούνται οι μειοψηφίες και δημιουργούνται παραμηχανισμοί μέσα σε Δήμους και Περιφέρειες που θα εξυπηρετούν συγκεκριμένα συμφέροντα, αντί να ενισχύονται οι υφιστάμενες δομές με χρηματοοικονομικά εργαλεία.
• Αυτό το Σχέδιο Νόμου διαταράσσει λεπτές ισορροπίες στον νευραλγικό και ευαίσθητο χώρο της Θράκης και δημιουργεί εθνικές παρενέργειες…
• Έχει ενημερώσει σχετικά μέσω των περιφερειακών και τοπικών παραγόντων τους κυβερνητικούς αξιωματούχους κι αν επιθυμεί και ο Υπουργός Εσωτερικών μπορεί να ενημερώσει προσωπικά και τον ίδιο.
• Η Κυβέρνηση φοβάται τις συνέπειες του brain drain γι’ αυτό και προσπαθεί να αποφύγει να νομοθετήσει την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού
• Η ΝΔ για 3η φορά από το 2016 καταθέτει τη σχετική τροπολογία, η οποία προβλέπει ότι οι Έλληνες που κατοικούν στο εξωτερικό και είναι ήδη εγγεγραμμένοι στους εκλογικούς καταλόγους, να ψηφίζουν στις εθνικές εκλογές, στις πρεσβείες και τα προξενεία της Ελλάδας.
• Είναι στοιχειώδης δημοκρατική και εθνική υποχρέωση της Κυβέρνησης να υιοθετήσει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας και να δοθεί στους Έλληνες του εξωτερικού η δυνατότητα της ψήφου!
Δείτε την ομιλία σε αυτό το link https://www.youtube.com/watch?v=e_NqizuANaQ