Η Νατάσα Γκαρά καταθέτει ερώτηση για τις καθυστερήσεις στο πρόγραμμα των Δασώσεων

1010

Έπειτα από διαρκείς παρεμβάσεις το τελευταίο διάστημα για το ζήτημα της αποπληρωμής των αγροτών για το πρόγραμμα των Δασώσεων η Βουλευτής Έβρου του ΣΥΡΙΖΑ, Νατάσα Γκαρά, κατέθεσε ερώτηση στον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες στον ΟΠΕΚΕΠΕ και στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, και να πραγματοποιηθεί η πληρωμή.

Λόγω της τροποποίησης της μηχανογραφικής εφαρμογής στο πληροφοριακό σύστημα του προγράμματος, και λόγω της ανάθεσης υλοποίησης του νέου αυτού συστήματος στα κατά τόπους Δασαρχεία και Διευθύνσεις Δασών, όπου παρατηρείται έλλειψη προσωπικού, σημειώθηκαν καθυστερήσεις όλο το προηγούμενο διάστημα. Παράλληλα,  προέκυψαν κάποια προβλήματα με την εφαρμογή, για πρώτη φορά, του νέο ψηφιακού Μητρώου Αγροτών και Αγροτικών Εκμεταλλεύσεων, καθώς δεν ταυτοποιήθηκαν σωστά οι ενεργοί αγρότες.

Όλο το τελευταίο χρονικό διάστημα υπάρχει διαβεβαίωση πως η πληρωμή θα πραγματοποιηθεί στο άμεσο μέλλον, και ευελπιστούμε να ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια, καθώς στους νομούς του Έβρου και της Ροδόπης ο αριθμός των παραγωγών, οι οποίοι είναι δικαιούχοι του Προγράμματος «Πρώτη Δάσωση Γεωργικών Γαιών» του Μέτρου 221 του ΠΑΑ, είναι αρκετά σημαντικός.

Η ερώτηση αυτή, την οποία συνυπογράφουν ακόμη 19 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ουσιαστικά αποδεικνύει πως, κατανοώντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αγρότες, συμβάλλουμε με όλα μας τα μέσα για την άμεση επίλυση των προβλημάτων τους.  Έχουμε χρέος να στηρίζουμε την αγροτική οικονομία και τους παραγωγούς, οι οποίοι ειδικά αυτό το χρονικό διάστημα βρίσκονται σε καλλιεργητική περίοδο και οφείλουμε έμπρακτα να συμβάλλουμε στη διευκόλυνσή τους.