Ο νέος εφημέριος του Ποιμενικού παρουσιάστηκε στον εορτασμό των Αγίων Αποστόλων

1309

Αναλύοντας στους πιστούς το αποστολικό ανάγνωσμα της εορτής των Δώδεκα Αποστόλων, εκ της προς Κορινθίους Α’ επιστολής του Αποστόλου Παύλου, στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίων Αποστόλων Ποιμενικού,  όπου προέστη της Ευχαριστιακής Συνάξεως, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός, σημείωσε ότι· «οι Απόστολοι και οι κήρυκες του θείου λόγου είναι οι απεσταλμένοι του Θεού στον κόσμο για να παρηγορήσουν τον άνθρωπο, συμφιλιώνοντάς τον με τον Θεό…

 

Απεδείχθησαν αυτοί φρόνιμοι εν Χριστώ μολονότι οι πολλοί τους θεώρησαν μωρούς… Σπουδαίο παράδειγμα για όλους μας, διότι όπως ο Χριστός κάλεσε εκείνους στο αποστολικό Του έργο έτσι καλεί και μας στην Βασιλεία Του, εάν και εμείς ως φρόνιμοι εν Χριστώ επιδείξουμε την ίδια προθυμία των Αποστόλων στην πρόσκληση που απευθύνει σε όλους μας».

Την Θεία Λειτουργία στο Ποιμενικό παρακολούθησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, οι Πρόεδροι των Δημοτικών Κοινοτήτων Ποιμενικού, Νεοχωρίου, Αμπελακίων και πολυπληθές εκκλησίασμα. Με την ευκαιρία αυτή, ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε τον νέο εφημέριο της ενορίας Ιερομ. π. Ιωσήφ Debs, τελειόφοιτο Θεολογίας.