Τι θα συνέβαινε εάν ξεκλειδώναμε ολόκληρη τη δύναμη των computers;

1187

Η υπολογιστική ισχύς των μοντέρνων computers είναι δεδομένη, αλλά δεν φαίνεται να γίνεται πλήρης εκμετάλλευσή της μέχρι σήμερα.

Αφορμή για τον προβληματισμό αυτό αποτελεί η παρουσίαση του επεξεργαστή Intel Core i7+, ο οποίος είναι προικισμένος με την τεχνολογία Intel Optane στη μνήμη, στοιχείο που υπόσχεται μεγαλύτερες ταχύτητες στην ευρύτερη λειτουργία και τη διαχείριση εργασιών. Με τις νέες τεχνολογίες και ειδικότερα με τις μνήμες τύπου Optane ένα μοντέρνο computer θα μπορούσε να ανταποκρίνεται άμεσα σε μία εντολή επεξεργασίας, χωρίς να είναι ανάγκη να ξοδευτεί χρόνος για την εύρεση πόρων του συστήματος για να ολοκληρωθεί μία εντολή.

Σύμφωνα με τα όσα ενδιαφέροντα σημειώνονται σε άρθρο του Digital Trends, η αύξηση τόσο της επεξεργαστικής ισχύος όσο και των δυνατοτήτων της μνήμης των computers αναμένεται να αλλάξει δραματικά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν οι σύγχρονες κοινωνίες στις βασικές τους υποδομές και κυρίως στον τομέα της ταχύτητας ολοκλήρωσης βασικών διεργασιών. Για να γίνει κατανοητό το εύρος των αλλαγών που θα επιφέρει το ξεκλείδωμα των πραγματικών δυνατοτήτων των υπολογιστών, αρκεί να σκεφτούμε το πώς ήταν η κατάσταση περίπου 70 χρόνια πριν.

Ένα στοιχείο που θα αλλάξει άμεσα, πάντως, θα είναι η άμεση αλληλεπίδραση του ανθρώπου με όσα βλέπει στην οθόνη μπροστά του, επομένως το ερώτημα με το οποίο κλείνει το άρθρο στο Digital Trends είναι περισσότερο το τι θα μπορούν να κάνουν οι άνθρωποι με τους υπολογιστές τους στο μέλλον και όχι το τι κάνουν οι υπολογιστές για τον άνθρωπο.

pestaola.gr