Στην Ολομέλεια της 51ης  Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του ΟΣΕΠ συμμετείχε ο Βουλευτής Έβρου Ρίζος Δημήτρης

755

Στην Ολομέλεια της 51ης  Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου (ΟΣΕΠ) συμμετείχε ο Βουλευτής Έβρου Ρίζος Δημήτρης, ως μέλος της ελληνικής Αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων. Η Ολομέλεια διεξήχθη μεταξύ 19ης και 21Ης Ιουνίου στην πόλη των Τιράνων στην Αλβανία.

Στην Συνέλευση του ΟΣΕΠ συμμετείχαν Αντιπροσωπείες από 12 χώρες. Η θεματολογία των εργασιών που διεξήχθησαν σε αυτό το τριήμερο, ξεκινούσε από το θέμα της «ισόρροπης ανάπτυξης», επεκτάθηκε σε θέματα δικτύων (μεταφορικά δίκτυα, ενεργειακά δίκτυα/διασυνδέσεις), ενώ «μερίδα του λέοντος» έλαβαν και οι συζητήσεις για θέματα Πολιτισμού και Παιδείας ( και γενικότερα θέματα κοινωνικής πολιτικής).

Η ελληνική Αντιπροσωπεία παραβρέθηκε και σε εκδήλωση προώθησης ελληνικών κρασιών/ γευσιγνωσίας,  που έγινε στα Τίρανα υπό την αιγίδα της Ελληνικής Πρεσβείας, στο πλαίσιο της στήριξης των εμπορικών συναλλαγών Ελλάδας – Αλβανίας.

Καθ’ όλη την διάρκεια των εργασιών της Συνόδου υπήρξε πλήρης ενημέρωση από την Πρέσβειρα της Ελλάδος στην Αλβανία κας Ελένης Σουρανή, σχετικά με όλα τα θέματα που άπτονται και αφορούν τις διμερείς σχέσεις Ελλάδας-Αλβανίας.

Η παρουσία της ελληνικής Αντιπροσωπείας  στα Τίρανα έκλεισε με επίσκεψη στην Αρχιεπισκοπή και συζήτηση με τον Αρχιεπίσκοπο Αλβανίας κκ Αναστάσιο, ο οποίος και μας ανέπτυξε τις προσπάθειες που καταβάλλει από 25ετίας στην Αρχιεπισκοπή ιδιαίτερα σε θέματα Παιδείας, Πολιτισμού, Υγείας και γενικότερα βελτίωσης συνθηκών ζωής. Από την πλευρά μας εκφράστηκε ο σεβασμός, η συμπαράσταση και η πλήρης αναγνώριση του έργου της εμβληματικής αυτής προσωπικότητας που λέγεται Αρχιεπίσκοπος Αναστάσιος.