Ομιλία στη Βουλή για Μεταφορικό Ισοδύναμο και Λιμενική Ακαδημία Αλεξ/πολης

956

Επικοινωνιακό τέχνασμα της Κυβέρνησης το Μεταφορικό Ισοδύναμο για να καλύψει την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά. Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα για τη Λιμενική Ακαδημία Αλεξ/πολης – Ομιλία στη Βουλή

Για το Μεταφορικό Ισοδύναμο, που ουσιαστικά χρησιμοποιείται ως επικοινωνιακό αντίβαρο από την Κυβέρνηση για τη μείωση του ΦΠΑ στα νησιά, για την πολιτική των ανοιχτών συνόρων που κατέστρεψε τα νησιά, για την αδιαφορία του Υπουργείου για τη νέα «θαλάσσια Εγνατία», αλλά και για την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας Αλεξ/πολης, που έχει μείνει στα χαρτιά μίλησε σήμερα (27/06) στην Ολομέλεια ο Βουλευτής Έβρου κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης.

Συγκεκριμένα είπε ότι:

  •        Η Κυβέρνηση προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά με το Σχέδιο Νόμου για το Μεταφορικό Ισοδύναμο
  •        Ο Π. Καμμένος ο οποίος διαρρήγνυε τα ιμάτιά του ότι θα παραιτηθεί αν μειωνόταν ο ΦΠΑ στα νησιά παραμένει στη θέση του, καθώς δεν μπορεί να αποχωριστεί τη… γλύκα της καρέκλας του.
  •        Η πολιτική των ανοικτών συνόρων κατέστρεψε την οικονομία των νησιών, που γέμισαν με ταυτισμένους πρόσφυγες και μετανάστες.
  •        Όψιμο το ενδιαφέρον του Υπουργείου Ναυτιλίας για τη Σαμοθράκη, καθώς πέρυσι άφησε το Νησί της Νίκης με ένα καράβι σχεδόν τη μισή καλοκαιρινή περίοδο
  •        Με χαρακτηριστική προχειρότητα αντιμετώπισε το Υπουργείο την πρόταση για τη νέα «θαλάσσια Εγνατία», καθώς προέβλεψε μόνο ένα δρομολόγιο την εβδομάδα και μόνο τους καλοκαιρινούς μήνες για τη σύνδεση Αλεξ/πολης – Μυτιλήνης
  •        Με αυτή τη λογική η συγκεκριμένη γραμμή, η οποία μπορεί να αξιοποιήσει το ζωτικό χώρο του Β/Α Αιγαίου για εμπορεύματα και πρόσωπα, δεν μπορεί να είναι βιώσιμη, καθώς κανένας εφοπλιστής δεν πρόκειται να επενδύσει με ένα μόνο δρομολόγιο την εβδομάδα για 3 μήνες.
  •        Ο σημερινός Υπουργός Ναυτιλίας, όταν ήταν Υπουργός Υγείας είχε υποσχεθεί την αυτοτέλεια και την αυτονομία του Νοσοκομείου Διδ/χου.
  •        Την ίδια τακτική των ανέξοδων υποσχέσεων ακολουθεί και ο σημερινός Αναπλ. Υπουργός Υγείας, ο οποίος αρνείται να έρθει στη Βουλή, για τη συζήτηση της σχετικής Επίκαιρης Ερώτησης.
  •        Η κοροϊδία συνεχίζεται με την ίδρυση της Λιμενικής Ακαδημίας Αλεξ/πολης, καθώς δεν συμπεριλήφθηκε σε ένα ακόμα Νομοσχέδιο του Υπουργείου Ναυτιλίας, παρά τις δεσμεύσεις του Υπουργού.
  •        Ο Δήμος Αλεξ/πολης έχει παραχωρήσει μια έκταση 148 στρεμμάτων για τη Λιμενική Ακαδημία, ενώ μέχρι να κατασκευαστούν οι κύριες εγκαταστάσεις έχουν βρεθεί και οι προσωρινές για να τη στεγάσουν.
  •        Οι συνέργειες με το ΔΠΘ μπορούν να συμβάλλουν στην επιμόρφωση των φοιτούντων στην Ακαδημία, η οποία μπορεί να μετεξελιχθεί σε ένα διεθνές μετεκπαιδευτικό Κέντρο  Στελεχών Λιμενικών Αρχών Κρατών- Μελών της Ε.Ε.
  •        Ο Έβρος και γενικά η Θράκη αποτελούν το καλύτερο πεδίο εκπαίδευσης, καθώς διαθέτουν νησιωτικά, θαλάσσια, ποτάμια και αυστηρώς χερσαία σύνορα με Αποτρεπτικό  Εμπόδιο.
  •        Καμία δικαιολογία δεν ευσταθεί για τις συνεχείς καθυστερήσεις στο θέμα της Λιμενικής Ακαδημίας και το μόνο που χρειάζεται είναι η πολιτική βούληση από την πλευρά του Υπουργείου.

Δείτε την ομιλία σε αυτό το link https://www.youtube.com/watch?v=XOH–b7ucaY