Σοκαριστική επιστολή συζύγου στρατιωτικού προς Καμμένο – Κουβέλη – Αρχηγό ΓΕΣ

1836

Στο kranosgr έλαβαν την παρακάτω επιστολή συζύγου στρατιωτικού προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ.

Από την επιστολή αφαιρέθηκε το ονοματεπώνυμο της συζύγου καθώς και τα στοιχεία της μονάδας του στρατιωτικού συζύγου της, τα οποία και βρίσκονται στη διάθεση του kranosgr, προκειμένου η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ, να εξετάσει το θέμα.

Ακολουθεί η επιστολή:

Ο λόγος της συγκεκριμένης επιστολής δεν είναι άλλος παρά μόνο να αναδείξει και να δημιουργήσει ερωτήματα για προβληματισμό και αν υπάρχει ανθρώπινη διάθεση να δοθεί μία λύση.

Σε ένα έτος μέριμνας υπερ προσωπικού όπως παρουσιάζεται και μέσα στην ιστοσελίδα army.gr καθώς διανύουμε ήδη το πρώτο εξάμηνο ως μητέρα δύο τέκνων και σύζυγος Αξιωματικού απόφοιτο της Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών τάξεως….. θα ήθελα να τονίσω και να επισημάνω την αγανάκτηση και τη δυσαρέσκεια μου. Ονομάζομαι Α.Τ και είμαι σύζυγος του ……………………… μητέρα δύο τέκνων εκ των οποίων το πρώτο είναι Αυτιστικό με ποσοστό αναπηρίας 80% και βρίσκεται σε τακτικό πρόγραμμα  εργοθεραπειών, λογοθεραπειών, ψυχοθεραπειών καθώς και σε τακτική παρακολούθηση από Παιδίατρο-Αναπτυξιολόγο και Παιδοψυχίατρο και χρήζει βοήθειας και συμπαράστασης ετέρου προσώπου καθώς είναι ανίκανο για κάθε βιοποριστικό επάγγελμα εφ΄όρου ζωής.

Σύμφωνα με την ευεργετική διάταξη της παραγράφου 2 του άρθρου 5 του Ν.3883/2010 ορίζεται ρητά ότι Στελέχη με σύζυγο ή τέκνα με αναπηρία υπηρετούν υποχρεωτικά στον τόπο προτίμησής τους. Έως εδώ έχει τηρηθεί το εδάφιο αυτό καθ ότι  ο σύζυγός μου γνωστοποιώντας στην υπηρεσία τα προβλήματα της οικογενειακής μας κατάστασης με δύο προσωπικές αναφορές, η πρώτη τον Νοέμβριο του 2009 και η δεύτερη τον Ιούλιο του 2010 και υπηρετώντας έως τότε  στην ……… που εδρεύει στο Δήμο…….. μετατέθηκε στη ………….  που εδρεύει στο Δήμο ………. τον Αύγουστο του 2011.

Η μετακίνηση αυτή μας δημιούργησε ευφορία, γαλήνη, ηρεμία και προσωπικά με γέμισε κουράγιο και δύναμη καθώς απελευθερώθηκε ο σύζυγος μου σε επαγγελματικό επίπεδο λόγω των πιο μειωμένων αρμοδιοτήτων, καθηκόντων και ευθυνών διότι η επιχειρησιακή Μονάδα στην οποία υπηρετούσε είχε και συνεχίζει να έχει ακόμα και σήμερα διαφορετικές και πιο υψηλές υποχρεώσεις, απαιτήσεις και αποστολή.

Στο σημείο αυτό θα ήταν παράλειψή μου να μην ευχαριστήσω πραγματικά μέσα από την καρδιά μου τους ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ-χειριστές του προσωπικού μας θέματος, που στην ουσία συμμερίστηκαν την κατάστασή μας είτε ως γονείς είτε ως συνάδελφοι και απλά ακολούθησαν τα εδάφια των νόμων και μας ικανοποίησαν.

Τα χρόνια αυτά που ακολούθησαν ήταν γεμάτα και δημιουργικά καθώς μπορέσαμε να αντιμετωπίσουμε την καθημερινότητα και το πρόγραμμα του παιδιού μας πιο ενωμένοι πιο δυνατοί διότι υπάρχει και ένα δεύτερο παιδί υγιέστατο το οποίο χρειάζεται και αυτό φροντίδα και συνεχόμενη παρακολούθηση για να μην νοιώσει μοναξιά, κατάθλιψη και διαφορετική συμπεριφορά λόγω των προβλημάτων του πρώτου με διαφορά ηλικίας 16 μήνες. Όμως το καλοκαίρι του 2016 ο σύζυγός μου μετατίθεται εκ νέου στην………..

Mε τις αλλαγές των προσώπων στη Διεύθυνση του ……… και των Μεταθέσεων τα τελευταία 5 χρόνια που μεσολάβησαν, πιθανότατα και τις αλλαγές των διατάξεων περί δήλωσης Νομού πλέον στις Φρουρές προτίμησης και όχι Δήμο όπως ήταν γυρίσαμε πίσω χρονικά. Βέβαια εντύπωση μου προκάλεσε και το γεγονός ότι άλλαξε ο τρόπος δήλωσης Φρουρών προτίμησης τα τελευταία ένα δύο χρόνια μετά την αναφορά του συζύγου μου με την ενδικοφανή προσφυγή του για τη μετάθεση του πάλι στην ίδια επιχειρησιακή Μονάδα από την οποία οι ΄Ανθρωποι-Χειριστές-Συνάδελφοι το 2011 ακολούθησαν τα εδάφια και τον μετέθεσαν.

Η συνέχεια τρομερά δύσκολη και γεμάτη εντάσεις με δικαστικά χαρτιά, δικηγόρους-έξοδα τηλεφωνήματα αγωνία, άγχος, αναπάντητα γιατί, αποφάσεις κόντρα σε νόμους εν μέρει και διαφορετική προσέγγιση σε φράσεις και άρθρα και εδάφια  περί χρόνου διοικήσεως για βαθμολογική εξέλιξη που δεν μας ενδιαφέρει και το δηλώσαμε  και περιπτώσεις κατ εξαίρεση που δεν εφαρμόστηκαν παρά μόνο κατά το δοκούν και στέκονται εμπόδιο και εξαναγκάζουν για μία μετακίνηση που με αναγκάζει τα τελευταία δύο χρόνια να προσπαθώ να διατηρήσω τα πάντα σε μια ισορροπία.

Ξεκινώντας από την ψυχολογία του συζύγου μου για τα αυξημένα καθήκοντα και την ευθύνη των νεοσυλλέκτων καθώς και των στελεχών που είναι υπεύθυνος απέναντι στην ελληνική κοινωνία και οικογένεια που αποτελεί το κύτταρο αυτής για την επιστροφή τους με τη λήξη της θητείας τους στο σπίτι τους και τη στελέχωση της κοινωνίας μας  για την ψυχική μας υγεία. Την οργάνωση των επιθεωρήσεων, ασκήσεων τις αναφορές, τα προβλήματα, τις διευκολύνσεις σε ανθρώπινο επίπεδο των υφισταμένων του και ότι άλλο περιλαμβάνει η θέση του, ο ρόλος του και τα καθήκοντά του  ως Διοικητής ……….. στη συγκεκριμένη Μονάδα που χαρακτηρίζεται Μονάδα Επιχειρισιακής Ετοιμότητας.

Σε μια κοινωνία που ζούμε σε οικονομική κρίση με μειώσεις σε έναν κλάδο που συνεχώς γίνονται περικοπές,  αντισυνταγματικές  μειώσεις  επιστροφή  χρημάτων με δόσεις, προσωπική ανεργία εκ των υστέρων διότι το παιδί χρειάζεται συνεχώς την παρουσία μας σε κάθε του βήμα της ζωής  του, τι να πρωτοσκεφθώ για επίλυση όλων αυτών των θεμάτων που ταλανίζουν τη χώρα μας και ιδιαΙτέρως την οικογένειά μας.

Στα χέρια και στα μάτια μου συνεχώς διαβάζω αποφάσεις νόμους και δεν βλέπω φως και κατανόηση και κάθε μέρα αναρωτιέμαι ένα  Γ Ι Α Τ Ι  να συμβαίνει αυτή η ψυχοφθόρα κατάσταση….τι πρόβλημα θα δημιουργηθεί αν φύγει από το …… και έρθει κάπου μέσα στ … τι θα αλλάξει στην αναδιοργάνωση της Μονάδας και στα κονδύλια των μεταθέσεων αφού πρώτο μας μέλημα είναι το παιδί μας και δεν μας ενδιαφέρει η καριέρα και η εξέλιξη που συγκεκριμένα προάχθηκε ήδη μια φορά ενώ υπηρετούσε στην…….. διότι παρουσιάστηκε με τον βαθμό του Υπολοχαγού και τον Ιούνιο του 2013 προάχθηκε στον βαθμό του Λοχαγού.

Πως θα συνεχίσουμε έτσι γιατί συμπεριφέρονται κατά αυτόν τον τρόπο. Απαντήσεις μόνο σε χαρτιά που δεν καταλαβαίνω κιόλας και πολλά και απλά συνεχίζουμε στα προβλήματα μας με την καθημερινή άμβλυνση αυτών προερχόμενη από το άγχος και τις υποχρεώσεις της Μονάδας στην εκπλήρωση της αποστολής της.

            Για μία γυναίκα-σύζυγο Αξιωματικού με 30+ χρόνια υπηρεσίας που έχει σταθεί δίπλα του από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του έως όφειλε τηρώντας το τρίπτυχο ΠΑΤΡΙΣ-ΘΡΗΣΚΕΙΑ-ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ  γνωρίζοντας τις μεταθέσεις και τα προβλήματα ενός στρατιωτικού χωρίς να έχει δώσει δικαιώματα και χαρακτηρισμένο προστάτη ΑΜΕΑ και μητέρα δύο ανήλικων τέκνων με την ιδιόρυθμη κατάσταση του ενός ζητώ την επανεξέταση του ζητήματος μας δηλαδή την επιστροφή του στην προηγούμενη Μονάδα…..και την πραγματική και αληθινή εξέταση και επίλυση του προβλήματος μας όσο το δυνατόν συντομότερα.

kranos.gr