Η Νέα Γέφυρα στην συνοριακή δίοδο Κήπων-Υψάλων και το Νέο Τελωνείο Κήπων παραμένουν στάσιμα….

1814

Με Νέα Γραπτή Ερώτηση, προς τους Υπουργούς Υποδομών & Μεταφορών, Εξωτερικών, Οικονομίας & Ανάπτυξης & Οικονομικών ο Βουλευτής Έβρου Ν.Δ. κι Επίτιμος Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ, Αναστάσιος Δημοσχάκης, επανέρχεται στο στάσιμο ζήτημα της κατασκευής της Νέας Γέφυρας ‘Κήποι -Ύψαλα’, καθώς και των νέων εγκαταστάσεων του Τελωνειακού Σταθμού.

Έχουν περάσει ήδη 12 μήνες από την σχετική απάντηση του Υπουργείου στην υπ’άριθμ. 5289/28.04.2017 Γραπτή Ερώτηση του ιδίου, σύμφωνα με την οποία η Ελληνική πλευρά έχει δρομολογήσει όλες τις απαιτούμενες ενέργειες κι αναμένει την έγκριση της χωροθέτησης της γέφυρας από το Τουρκικό Κοινοβούλιο.

Έχουν επίσης περάσει από την χώρα μας, με τις ευλογίες της ελληνικής κυβέρνησης, οι ανώτατοι Τούρκοι πολιτικοί παράγοντες, από τους οποίους η κυβέρνηση προφανώς δεν φρόντισε να αποσπάσει συναίνεση και συνεργασία για το ζήτημα.

Ερωτώνται οι υπουργοί αν τέθηκε το ζήτημα της Νέας Γέφυρας στους Τούρκους αξιωματούχους που επισκέφτηκαν στην χώρα μας, σε ποιο στάδιο βρίσκεται η μελέτη κι αν έχει εγκριθεί το κονδύλιο για την κατασκευή των νέων εγκαταστάσεων του Τελωνείου Κήπων, το οποίο δεν μπορεί με τις υφιστάμενες υποδομές να εξυπηρετήσει τον κυκλοφοριακό φόρτο της με αποτέλεσμα να εξαναγκάζονται να επιλέγουν άλλους διαύλους συγκοινωνίας.