Διδυμότειχο: Ενεργοποιείται το Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας Ε.Σ.

1409

Στα τέλη του μήνα ενεργοποιείται το νεοσύστατο Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας, του Τοπικού Τμήματος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Διδυμοτείχου.

Τα έντεκα μέλη του τμήματος, που πρόσφατα ολοκλήρωσαν την διαδικασία εκπαίδευσης λαμβάνοντας σχετικές πιστοποιήσεις, θα προσφέρουν τις κοινωνικές υπηρεσίες τους στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου, στα κοινωνικά προγράμματα και τις δομές του τοπικού δήμου.

Όπως εξήγησε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο υπεύθυνος του Τμήματος, Παναγιώτης Φυδανάκης, «Πάντα σε συνεργασία με δημόσιους φορείς και κατ υπόδειξή τους , η ομάδα του Τμήματος , θα επισκέπτεται μοναχικά άτομα, ή ασθενείς του νοσοκομείου, άτομα των κοινωνικά ευπαθών ομάδων, με αναπηρίες ακόμα και μονογονεϊκές οικογένειες, προκειμένου να συνδράμει όπου χρειαστεί είτε ψυχολογικά είτε υποστηρικτικά ». Ο κ. Φυδανάκης υπογράμμισε το γεγονός ότι στην περιοχή του Βορείου τμήματος του Έβρου, η ανάγκη σε αυτό το επίπεδο είναι μεγάλη, συνεχής και με τάσεις αυξητικές κυρίως στα ηλικιωμένα άτομα, μεγάλος αριθμός των οποίων διαβιεί μόνος του καθώς δεν υπάρχει συγγενικό περιβάλλον, αφού τα παιδιά τους, αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν λόγω της οικονομικής κρίσης. Τέλος, είπε χαρακτηριστικά ότι «η ανάγκη αυτή στα μοναχικά ηλικιωμένα άτομα ήταν κάτι που δεν περιμέναμε να έχει τέτοια διάσταση και δυστυχώς δεν είναι κάτι που θα σταματήσει εδώ».

ert.gr