Πρόσκληση εθελοντών στο Παζάρι (Bazaar) Βιβλίων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης

857

Αγαπητοί φίλοι της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης,

Σας γνωρίζουμε ότι από τις 18 ως τις 22  Ιουνίου 2018 θα πραγματοποιήσει το 1ο Bazaar (Παζάρι) βιβλίων όπου άνω των 5000 τεκμηρίων (βιβλία,περιοδικά, εγκυκλοπαίδειες) της βιβλιοθήκης  θα διατεθούν  προς πώληση με το συμβολικό ποσό του 1€ ή των 3€ (ανάλογα με το τεκμήριο). Τα τεκμήρια που θα διατεθούν προς πώληση θα καλύπτουν θεματολογία σχεδόν όλων των κατηγοριών για ενήλικες αλλά και παιδιά.

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης (ΔΒΑ) το παζάρι θα βοηθήσει στην άμεση επαφή και γνωριμία των πολιτών με την βιβλιοθήκη. Επιπλέον θα συντελέσει στην  δημιουργία κενού χώρου στα ράφια της βιβλιοθήκης ώστε να τοποθετηθούν νέα βιβλία που  θα δώσουν έναν αέρα ανανέωσης στην λίστα τεκμηρίων που κατέχει η βιβλιοθήκη.

Το ωράριο λειτουργίας του παζαριού θα είναι 10:00 – 13:00 και 18:00-20:00 (Δευτέρα με Παρασκευή).  Το παζάρι θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του ξενόγλωσσου τμήματος  στο ημι-ισόγειο του κτιρίου. Την Παρασκευή 15 και  το Σάββατο 16 Ιουνίου, η βιβλιοθήκη ανοίγει τις πόρτες της αποκλειστικά στους φορείς και τα ιδρύματα της περιοχής ώστε να τους δοθεί η ευκαιρία να ενημερώσουν τον κατάλογο των  βιβλιοθηκών τους, πριν ξεκινήσει η ελεύθερη πώληση των τεκμηρίων προς τους πολίτες. Το ωράριο για τις δύο αυτές μέρες είναι: Παρασκευή 10:00 – 13:00 και 18:00-20:00, Σάββατο 11:00-13:00.

Η διοίκηση της βιβλιοθήκης καλεί τους φίλους της ΔΒΑ να συμμετάσχουν ενεργά στην υλοποίηση του  παζαριού προσφέροντας τη βοήθειά τους εθελοντικά( στο στήσιμο των βιβλίων αλλά και στην πώληση τους) έτσι ώστε να συνεχιστεί απρόσκοπτα  η λειτουργία της βιβλιοθήκης κατά τις ημέρες πραγματοποίησης του παζαριού. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή στη γραμματεία της βιβλιοθήκης ή στο τηλέφωνο 2551089690.