Πραγματοποιήθηκε η κατάρτιση του 1ο Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Περιφερειακού Τμήματος Διδυμοτείχου

897

1ο Τμήμα Κοινωνικής Πρόνοιας για το Περιφερειακό Τμήμα Διδυμοτείχου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού.
Πραγματοποιήθηκε η κατάρτιση του 1ο Τμήματος Κοινωνικής Πρόνοιας του Περιφερειακού Τμήματος Διδυμοτείχου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, που είχε ως προϋπόθεση την παρακολούθηση του Προγράμματος Εκπαίδευσης Εθελοντών, το οποίο περιλάμβανε μια εβδομαδιαία θεωρητική κατάρτιση και στην συνέχεια πρακτική άσκηση, απαραίτητη για την συμμετοχή στα εθελοντικά προγράμματα του Τομέα Κοινωνικής Πρόνοιας του Ε.Ε.Σ. που στηρίζουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες όπως παιδιά, ηλικιωμένους, άτομα με αναπηρίες, άστεγους και ομάδες πληθυσμού που βιώνουν κοινωνικό αποκλεισμό.
Οι εθελοντές που δήλωσαν συμμέτοχη και συμπληρώσαν με επιτυχία την εκπαίδευση τους, έχουν την δυνατότητα να προσφέρουν ανιδιοτελώς τις υπηρεσίες τους μέσω ενός παγκοσμίου Εθελοντικού Οργανισμού, προς όφελος των πλέον ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, συμβάλλοντας στην ανακούφιση του ανθρώπινου πόνου.
Το εν λόγω πρόγραμμα εκπαίδευσης εθελοντών Κοινωνικής Πρόνοιας πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο «ΠΛΩΤΙΝΗ», από Δευτέρα 4/6 μέχρι και Παρασκευή 8/6/2018 και ευχαριστούμε θερμά για την φιλοξενία της εκπαίδευσης αλλά και του εκπαιδευτή.
Ο εκπαιδευτής του προγράμματος ο κύριος Δραγάτης Παναγιώτης υπεύθυνος του τομέα κοινωνικής πρόνοιας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού σε συνεργασία με επιστημονικούς εξωτερικούς συνεργάτες προσέφεραν μια εμπεριστατωμένη και επιστημονικά καταρτισμένη εκπαίδευση και συζητήθηκαν τρόποι συνεργασίας μεταξύ των εθελοντών και τοπικών κρατικών φορέων. Συγκεκριμένα συμμετείχαν:
1. Από το Γενικό Νοσοκομείο Διδυμότειχου η Κυρία Αστερίου Ανθή, κοινωνική λειτουργός.
2. Από την Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Διδυμότειχου πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι οι: Καπετανίδου Βασιλεία Κοινωνικός Λειτουργός, Αραμπατζή Δέσποινα Νοσηλεύτρια, Τουτζιαράκη Αγάπη Οικογενειακός Βοηθός.
3. Από το Κέντρο Κοινότητας με Παράρτημα Ρομά στο Κέντρο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης του Δήμου Διδυμοτείχου οι : Ψαλτόπουλος Δημήτριος Διοικητικό Οικονομικό, Εμμανουιλίδου Αναστασία Ψυχολόγος, Κουτσεπετσίδου Ευαγγέλια Νοσηλεύτρια, Γιαννούδη Χριστίνα Παιδαγωγός, Παζιούρου Καλλιόπη – Ειρήνη Διαμεσολαβήτρια.
Ευχαριστούμε όλους που συνέβαλαν να γίνει πραγματικότητα το τμήμα κοινωνικής πρόνοιας του Περιφερικού Τμήματος Διδυμοτείχου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού που τόσο ανάγκη έχει η τοπική κοινωνία της πόλης μας αλλά και της ευρύτερης περιφέρειας.
Εκ του Δ.Σ.