Οι έφεδροι αξιωματικοί στα ακριτικά φυλάκια του Εβρου

1048

Οι έφεδροι αξιωματικοί της Λάρισας έζησαν στιγμές γεμάτες συγκινήσεις κατά την επικοινωνία τους με τους φρουρούς των ακριτικών φυλακίων του Έβρου.

Όπως σημειώνει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λάρισας, Απόστολος Βερέμης «η πρώτη επίσκεψη ήταν στο Ε.Φ. των Κήπων. Ο διοικητής του Φυλακίου, αντισυνταγματάρχης Κων. Τσίρος, η φρουρά και ιδιαιτέρως οι οπλίτες, μας υποδέχτηκαν με χαρά και ενθουσιασμό.

Παρών στο Φυλάκιο και ο διοικητής της 31ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας, ταξίαρχος Αθανάσιος Παπαθανασίου. Με δική του πρωτοβουλία περάσαμε ελεύθερα τα διόδια, παρουσία των τελωνειακών υπαλλήλων και των αστυνομικών και επικοινωνήσαμε με τους φρουρούς της γέφυρας. Μια λεβέντισσα φρουρός και ένας οπλίτης έστεκαν σφίγγοντας το όπλο με ανεβασμένο ηθικό και περηφάνια. Φωτογραφηθήκαμε μαζί τους ζώντας ακόμα μια φορά μεγάλο θαυμασμό για τα στρατευμένα μας παιδιά. Εντύπωση έκαναν τα λόγια της κ. Βορβή προς τον ταξίαρχο: «Είμαι περήφανη σαν μάνα που δίνουμε στην πατρίδα τέτοιους φρουρούς».

Τα ίδια βιώματα, τα ίδια συναισθήματα, η ίδια συγκίνηση στο Ε.Φ. 5. Ο διοικητής της φρουράς ταγματάρχης Τσάκαλος και ο διοικητής της 3ης ταξιαρχίας, ταξίαρχος Ερμόλαος Παπαστεφανής μας ενημέρωσαν με κάθε λεπτομέρεια για την αποστολή τους και εξέφρασαν τη χαρά τους για την επίσκεψή μας. Ήταν συγκινητικά τα λόγια τους. Επίσης η παρουσία του διοικητή της 16ης Μηχανοκίνητης Μεραρχίας Πεζικού κ. Βασιλείου Παπαδόπουλου, ήταν πολύ ζεστή.

Τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος επισκεφτήκαμε το μοναστήρι του Αγ. Νικολάου και της Παναγίας της Παντάνασσας στη λιμνοθάλασσα του Πόρτο- Λάγος, τον Νέστο και την αρχαία Αμφίπολη. Η τριήμερη αυτή εκδρομή συνετέλεσε στην ενδυνάμωση των σχέσεων μεταξύ του ενεργού στρατού και των εφέδρων αξιωματικών. Ακόμη καλλιέργησε την ψυχική ενότητα μεταξύ των εφέδρων αξιωματικών και επεδίωξε την ηθική και πνευματική εξύψωσή τους».

eleutheria.gr