Αλεξανδρούπολη: Χωρίς ναυαγοσώστες κινδυνεύουν να μείνουν οι παραλίες

1379

Μπάνιο χωρίς ναυαγοσώστες κινδυνεύουν να κάνουν φέτος το καλοκαίρι -με ό,τι αυτό συνεπάγεται – οι λουόμενοι στις παραλίες της Αλεξανδρούπολης.

Δώδεκα ναυαγοσώστες θα πρέπει να έχουν οι παραλίες της Αλεξανδρούπολης και οι παραθαλάσσιοι οικισμοί φέτος το καλοκαίρι, τους διπλάσιους δηλαδή από ότι πέρυσι, όπως έχει ορίσει το Λιμεναρχείο Αλεξανδρούπολης.

Όπως εξήγησε ο Αντιδήμαρχος Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Αλεξ/πολης, Γιώργος Παντελίδης στην πρωινή καθημερινή εκπομπή του Δ. Κολιού φέτος το πρόβλημα είναι τεράστιο καθώς υπάρχει έλειψη ναυαγοσωστών αλλά και ενδιαφέροντος.

Αυτό που αξίζει να σημειωθεί  είναι πως ίσως για πρώτη φορά δεν είναι οικονομικό το πρόβλημα  καθώς διατίθενται για  το σκοπό αυτό 200.000 ευρώ!

Και αναφέρει χαρακτηριστικά “Ελπίζουμε και ευελπιστούμε να έρθει κάποιος και να δείξει ενδιαφέρον”.

Ενώ ως προσωρινή λύση η υπηρεσία αποφάσισε να στείλει μια επιστολή προς όλους αυτούς που κάνουνε χρήση των παραλιών και τους γνωστοποιεί το πρόβλημα ζητώντας να αναλάβει ο καθένας την ευθύνη του.

Και όλα αυτά συμβαίνουν σε μια χώρα που είναι 1η σε πνιγμούς σε όλη την Ευρώπη αναλογικά με την προσβασιμότητα που έχουμε στη θάλασσα, είμαστε 2οι παγκοσμίως και κατά μέσο όρο κάθε χρόνο έχουμε 350-360-370 πνιγμούς ενώ η 2η αιτία θανάτου μετά το τροχαίο ατύχημα είναι ο πνιγμός.

Εν αναμονή λοιπόν…

seleo.gr