Συνεχίζεται ο πόλεμος ανακοινώσεων μεταξύ Δήμου Σαμοθράκης και SAOS FERRIES

921

Για να μη χάσετε τη μπάλα, (έρχεται και το μουντιάλ…) σειρά του Δήμου Σαμοθράκης να απαντήσει στην πρόθεση της SAOS FERRES για διακοπή μεταφοράς των απορριμμάτων από τη Σαμοθράκη προς την Αλεξανδρούπολη

Ακολουθεί η γραπτή ανακοίνωση του Δημάρχου:

Η εταιρεία SAOS FERRIES μετά το ατόπημα της απειλής για τη διακοπή μεταφοράς των απορριμμάτων έχει περιέλθει στη δύσκολη θέση να προτείνει ανέφικτες λύσεις για επικοινωνιακούς λόγους.

Τελευταία πρόταση της είναι η «προσφορά» για έξτρα δρομολόγια αποκλειστικά για τα απορρίμματα του νησιού.
Δε λαμβάνει υπόψη της όμως όλα τα δεδομένα γι’ αυτό και τα της υπενθυμίζουμε:
1. Τα απορρίμματα της Σαμοθράκης πρέπει να οδηγούνται εκτός νησιού για όσο αυτό απαιτείται από τον περιφερειακό σχεδιασμό .
2. Ο ρόλος της εταιρείας είναι οι μεταφορές κι όχι ο σχεδιασμός διαχείρισης απορριμμάτων
3. Η υποτιθέμενη προσφορά που έχει ως σκοπό κάποια λύση για το καλοκαίρι δεν αποτελεί αίτημα του Δήμου ούτε θα αποτελέσει αίτημα η ειδική δρομολόγηση. Άλλωστε, και η συγκεκριμένη προσφορά είναι αδιέξοδη γιατί οι ώρες που προτείνονται, ο ΧΥΤΑ Κομοτηνής είναι κλειστός.
4.Τα απορρίμματα και η διαχείριση τους είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αποτελέσουν άλλοθι για άλλους σχεδιασμούς.
5. Η μόνη εφικτή λύση είναι αυτή που έχει κατατεθεί στην εταιρεία των προγραμματισμένων μεταφορών κατά προτεραιότητα και καλύπτεται απόλυτα από τη νομοθεσία.

Ο Δήμαρχος
Αθανάσιος Βίτσας