Οκτώ χρόνια απραξίας της δημοτικής αρχής για τα Ιαματικά Λουτρά της Τραϊανούπολης

753

Η επίσκεψη της υπουργού Τουρισμού κας Έλενας Κουντουρά και της Αντιπροέδρου του ΕΟΤ και Διευθύντριας του γραφείου της, κας Αγγελικής Χονδροματίδου στην Αλεξανδρούπολη και η συνάντησή τους με τον κ.Λαμπάκη, αναδεικνύει την απουσία οργανωμένου σχεδίου από πλευράς της δημοτικής αρχής για τα Ιαματικά Λουτρά της Τραϊανούπολης.

Δυστυχώς στον όγδοο χρόνο της θητείας του ο κ. Δήμαρχος και παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις του, έχει εκτός τουριστικής ατζέντας ίσως το σημαντικότερο συγκριτικό πλεονέκτημα της περιοχής μας.
Ως γνωστόν στις βασικές προτεραιότητες της εθνικής μας τουριστικής στρατηγικής και της τουριστικής ανάπτυξης της Περιφέρειας, βρίσκεται η προώθηση θεματικών μορφών τουρισμού, όπως ο τουρισμός υγείας, ο ιαματικός και ο τουρισμός ευεξίας. Ο ιαματικός πλούτος της Τραϊανούπολης σε συνδυασμό με την πλούσια πολιτιστική και ιστορική του παράδοση, μπορεί να αναδείξει την περιοχή μας και όλο τον νομό ως προορισμό τουρισμού υγείας, ευεξίας και άλλων εναλλακτικών μορφών τουρισμού τεσσάρων εποχών με πολλαπλά οφέλη.
Θυμίζουμε πως ακριβώς πριν από δύο χρόνια, η σημερινή υπουργός με απόφασή της  που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, είχε αναγνωρίσει ως ιαματικό φυσικό πόρο τα “Λουτρά Τραΐανούπολης”, μια και επίσημα θεωρούνται πλέον τόπος λουτροθεραπείας «που ενδείκνυται για παθήσεις του μυοσκελετικού, του νευρικού συστήματος και δερματικών νοσημάτων».
Τον Νοέμβριο του 2016 και πάλι με ενέργειες της Υπουργού Τουρισμού Έλενας Κουντουρά τα Ιαματικά Λουτρά της Τραϊανούπολης λάμβαναν Πιστοποίηση και αδειοδότηση από το Υπουργείο, γεγονός που σύμφωνα με τις τότε δηλώσεις του δημάρχου άνοιγε τον δρόμο για την αναβάθμισή τους και την βελτίωση των υποδομών τους, ενώ η ΤΙΕΔΑ θα ετοίμαζε μελέτη με βάση την οποία θα είχε ανακαινιστεί όλος ο εξοπλισμός, θα γίνονταν μία νέα πισίνα στο υδροθεραπευτήριο και θα είχε αναβαθμιστεί και το ξενοδοχείο.
Τελευταίες μεγαλόσχημες δηλώσεις του δημάρχου για το θέμα συναντάμε στις 2 Φεβρουαρίου του 2018 στον ραδιοφωνικό σταθμό του “maximum 93,6”, σύμφωνα με τις οποίες χαρακτήριζε ως εμμονή του Προέδου της κοινότητας να προηγούνται τα Λουτρά, εξαγγέλλοντας ταυτόχρονα πως σε 2 μήνες θα δίνονταν 4 εκατομμύρια ευρώ για την αναβάθμιση των Ιαματικών Λουτρών!

Παύλος Α. Μιχαηλίδης
Επικεφαλής της δημοτικής παράταξης
“ΑΝΑ.Σ.Α.”