ΕΠΣ Έβρου: Καταγγελία-σοκ για χρηματισμό σωματείων ενόψει των εκλογών

2314

Μεγαλώνει η «αλυσίδα» της… μπόχας σχετικά με όσα έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται στις εκλογές ποδοσφαιρικών ενώσεων. Μεταξύ άλλων έχουμε τις εξής καταγγελίες:

Α)Του Βίκτωρα Μητρόπουλου, πρώην προέδρου της ΕΠΑΕ, ο οποίος κατάγγειλε ότι διατέθηκαν 6 εκατ. ευρώ για εξαγορά ψήφων.

Β) Του πρώην διεθνή διαιτητή, Σωτήρη Βοργιά ότι «ο Τεβεκέλης έδωσε 50.000 για τις εκλογές στην ΕΠΣΑΝΑ», ενώ για τον παράγοντα του ΠΑΟΚ είχε προσθέσει «δεν ξέρετε στη Ζάκυνθο που πήγε με το βαλιτσάκι; Στη Χίο δεν σας είπα είναι ο Τεβεκέλης; Τι πήγε να κάνει στη Χίο και στη Ζάκυνθο; Διακοπές στον χειμώνα; Χειμερινός κολυμβητής είναι;». Ο παράγοντας του ΠΑΟΚ απάντησε «θα τα πούμε στο δικαστήριο. Ας έρθει εκεί για να το αποδείξει».

Γ)Των σωματείων της ΕΠΣ Ζακύνθου, ΑΟ Απόλλων και ΑΠΣ Ζάκυνθος που εξέδωσαν ανακοίνωση κατά του προέδρου, Λεωνίδα Μαλιούφα και αναφέρουν ότι «στις πιο πρόσφατες εκλογές τους λίγους Ζακυνθινούς Αντιπροσώπους που προσήλθαν να ψηφίσουν θα έπρεπε να τους σέβεστε περισσότερο γιατί οι άλλοι δεν ήταν από το νησί, δεν κατοικούν εδώ, παίζουν αλλού μπάλα… εσείς που έχετε τις διευθύνσεις τους θα ξέρετε καλύτερα που…», ενώ σε άλλο σημείο κάνουν αναφορά και σε μπράβους.

Η νέα καταγγελία έχει σχέση με τις εκλογές της ΕΠΣ Εβρου που είναι προγραμματισμένες για την Τετάρτη (30/05), όπου η πρώην περιφερειακή σύμβουλος και νυν επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ορεστιάδας Μαρία Γκουγκουσκίδου καταγγέλλει χρηματισμό σωματείων, σύμφωνα με όσα έγραψε στο λογαριασμό της στο Facebook.

Αντιγράφουμε από την ιστοσελίδα www.thrakisports.gr: «Η ίδια κάνει λόγο για «σημεία και τέρατα». Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει αναδείξει το ThrakiSportS, για τις εκλογές της προσεχούς Τετάρτης υπάρχει μόνο μία υποψηφιότητα για την θέση του προέδρου από τον ορεστιαδίτη Παντελή Χατζημαρινάκη, ενώ το προηγούμενο διάστημα υπήρξε έντονο παρασκήνιο με εμπλοκή των ΠΑΕ ΑΕΚ και ΠΑΟΚ στις εκλογές, σύμφωνα με σειρά δημοσιευμάτων που ανέδειξε και το ThrakiSportS και δεν διαψεύστηκαν.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι σύμφωνα με το παρασκήνιο, ο σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις νέος πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου είχε εξαρχής την στήριξη του δημάρχου Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη, που είναι άλλωστε και ο βασικός πολιτικός αντίπαλος της Γκουγκουσκίδου, οπότε γίνεται αντιληπτό ότι με την ανάρτησή της, η μεταξύ τους πολιτική αντιπαράθεση περνάει και στο ποδοσφαιρικό πεδίο».

Η ανάρτηση της Μαρίας Γκουγκουσκίδου έχει ως εξής:

«Σημεία και τέρατα με τις εκλογές στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου, όπως φαντάζομαι και σε όλη τη χώρα. Με τον ίδιο τρόπο που στις άλλες εκλογές μοιράζουν χρήματα και παίρνουν ταυτότητες, σ αυτές μοίραζαν χρήματα και έπαιρναν σφραγίδες σωματείων. Κι έχουμε όλοι τόσο πολύ αλλοτριωθεί και έχουμε τόσο πολύ διαφθαρεί, που όλα τα θεωρούμε φυσιολογικά και όρο του συστήματος.

Η διαφθορά φαίνεται να έχει εγκατασταθεί στις συνειδήσεις μας με τρόπο που αγγίζει την ηθική νομιμοποίηση της. Στη συγκεκριμένη περίπτωση η απάντηση είναι. «Έλα μωρέ σιγά το πράγμα. Και τα σωματεία κάπως πρέπει να βγάλουν τα έξοδα της χρονιάς». Κι όλη αυτή η διαδικασία ονομάζεται αθλητισμός»…

Πηγή