Β. Μαυρίδης: Η χρονική στιγμή δεν ευνοεί αισιοδοξία για Κούκλατζη – Μητρετώδη

1080

«Η χρονική στιγμή δεν ευνοεί αισιοδοξία» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας, ο δήμαρχος Βασίλης Μαυρίδης, αναφερόμενος στους, Δημήτρη Κούκλατζη και Άγγελο Μητρετώδη, τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που κρατούνται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης από τις αρχές Μαρτίου, με αφορμή τόσο την χθεσινή απόφαση του αρμόδιου δικαστηρίου της Αδριανούπολης να απορρίψει και την τρίτη κατά σειρά αίτηση αποφυλάκισης που κατέθεσαν οι δικηγόροι των δύο, όσο και τη διοργάνωση του «Δρόμου Ειρήνης» από τον τοπικό δήμο, με σκοπό να σταλεί μήνυμα συμπαράστασης.

«Φαίνεται ότι αυτό το σήριαλ θα τραβήξει πολύ. Ας ελπίσουμε ότι τουλάχιστον μετά τις εκλογές στην Τουρκία να έχουμε μία θετική εξέλιξη» είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μαυρίδης, ενώ κάλεσε την τοπική κοινωνία να συμμετάσχει στην διοργάνωση και να την ενισχύσει «έστω με ένα ζεστό χειροκρότημα». «Το μήνυμά μας είναι ξεκάθαρο. Συμπαραστεκόμαστε στα δύο παιδιά, είναι πλέον αποδεδειγμένο ότι η κράτησή τους είναι άδικη και περιμένουμε να γυρίσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα» σημείωσε ο δήμαρχος Ορεστιάδας, προσθέτοντας ότι υπόθεση αυτή, «συνεχίζει να απασχολεί την κοινή γνώμη, ότι ο κόσμος θέλει να διατρανώσει την συμπαράστασή του αλλά δεν γνωρίζει τον τρόπο να το εκφράσει, όμως το μεγαλύτερο δράμα το ζουν οι οικογένειες και το συγγενικό περιβάλλον των στρατιωτικών».

Σχετικά με τον «Δρόμο Ειρήνης» , έχει προγραμματιστεί για το πρωϊ της Κυριακής , 27 Μαίου, θα έχει δύο διαδρομές, η μία των 36 χιλιομέτρων με αφετηρία την κεντρική πλατεία της πόλης, στις 7:30 το πρωϊ και προορισμό το τελωνείο Καστανεών και η δεύτερη, των 18 χιλιομέτρων, με αφετηρία το τελωνείο Καστανεών και τερματισμό όλων των δρομέων την κεντρική πλατεία Ορεστιάδας. Έχει προβλεφθεί η ύπαρξη σταθμών τροφοδοσίας για τους δρομείς, ανά 5 χιλιόμετρα, θα συνοδεύονται από οχήματα της Λέσχης 4Χ4 Ορεστιάδας, ενώ έχει ζητηθεί η συνδρομή του ΕΚΑΒ και του τοπικού παραρτήματος του Ερυθρού Σταυρού. Περίπου 60 δρομείς, από την περιοχή, αλλά και από Αθήνα, Θήβα και Χαλκιδική, έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, η πρωτοβουλία ανήκει στο «Running Team” Ορεστιάδας και στα μπλουζάκια που θα διανεμηθούν στους δρομείς, θα υπάρχει τυπωμένο το μήνυμα «Άγγελε Δημήτρη σας Περιμένουμε».

ert.gr