Οι μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ Ορεστιάδας έφτιαξαν το “Έξυπνο σπίτι”

1065

«Το έξυπνο σπίτι» θα είναι μεταξύ άλλων, ένα από τα δημιουργήματα των μαθητών του Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου Νέας Ορεστιάδας, τα οποία θα παρουσιαστούν από τις 21 έως τις 23 του μήνα στο πλαίσιο του τριημέρου με τίτλο «Το Εσπερινό ΕΠΑΛ Δημιουργεί», στο κτίριο του σχολείου.

«Το Έξυπνο Σπίτι », είναι μία εφαρμογή στο κινητό τηλέφωνο, μέσω της οποίας δίνεται η δυνατότητα ελέγχου και ρύθμισης του οικιακού λέβητα θέρμανσης, της θερμοκρασίας του σπιτιού και της ενεργοποίησής του, ενώ η ιδέα και η κατασκευή ανήκει στους μαθητές του Εσπερινού ΕΠΑΛ .

«Οι μαθητές μας έχουν αξιοποιήσει τις γνώσεις που πήραν από το σχολείο μας, είναι ενήλικες έρχονται συνειδητοποιημένοι και με όρεξη και χαρά πραγματικά δημιουργούν. Το σχολείο μας δημιουργεί επαγγελματικές προοπτικές» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο διευθυντής του σχολείου Χρήστος Καζαλτζής.

Κατά διάρκεια του τριημέρου, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δουν από κοντά τις δημιουργίες αυτές, καθημερινά από τις 5 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ και στις 21 και 22 του μήνα και τις πρωϊνές ώρες.

Σημειώνεται επίσης ότι οι εγγραφές για το νέο σχολικό έτος έχουν ξεκινήσει και ολοκληρώνονται στις 31 Μαίου , ενώ εκτιμάται ότι η φοίτηση θα μειωθεί κατά ένας έτος σύμφωνα με νέα οδηγία του αρμόδιου υπουργείου.

ert.gr