Συνάντηση ηρώων στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης

794

Ο Ρωμαίος και η Ιουλιέτα συναντούν το «Κορίτσι», την ηρωίδα του παραμυθιού «Ανατολικά του Ήλιου Δυτικά της Σελήνης» της Tanya Robyn Batt, την Πέμπτη 24 Μαΐου 2018 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης.

Με αφορμή την επίσημη ανακήρυξη της Αθήνας ως Παγκόσμια Πρωτεύουσα Βιβλίου 2018 οι βιβλιοθήκες του Δικτύου Ελληνικών Βιβλιοθηκών υιοθέτησαν έναν ήρωα ή μια ηρωίδα της παγκόσμιας παιδικής λογοτεχνίας και ανέλαβαν να τον/την συστήσουν στο κοινό. Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Αλεξανδρούπολης, ως μέλος του δικτύου αυτού, μαζί με τους μικρούς αναγνώστες που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Ήρωες, ελάτε να γνωριστούμε!» υιοθέτησε τον Ρωμαίο και την Ιουλιέτα του Σαίξπηρ.

Την Πέμπτη, 24 Μαΐου, ώρα 18:00-19:30, οι δύο ήρωες θα συναντήσουν το “Κορίτσι”, την ηρωίδα που επέλεξε η Παιδική Εφηβική Βιβλιοθήκη Κήπου -Δημοτική Βιβλιοθήκη Χανίων. Τα παιδιά θα αναλάβουν να συστήσουν τους ήρωες μεταξύ τους αλλά και να απαντήσουν σε ερωτήσεις όπως: Πού ζουν αυτοί οι ήρωες; Πώς μοιάζουν; Είναι αγόρια ή κορίτσια; Έχουν αγαπημένες συνήθειες; Έχουν ήρωες που θαυμάζουν; Έχουν αγαπημένες εκφράσεις που χρησιμοποιούν; Έχουν αγαπημένα ρούχα ή παιχνίδια;

Πολλές παιδικές αναμνήσεις μας συνδέονται με τα κατορθώματα και τις περιπέτειες των ηρώων που διαβάσαμε. Τα παιδιά σήμερα γοητεύονται από τους ίδιους ήρωες; Έχουν να μας παρουσιάσουν τα κατορθώματα νεώτερων ηρώων;

Αγαπητοί γονείς δηλώστε τη συμμετοχή των παιδιών σας στη γραμματεία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αλεξανδρούπολης ή τηλεφωνικώς στο 2551089690. Θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας. Ηλικία παιδιών 8-12 ετών.