Ορεστιάδα: Με ομάδες από Κάτω Ιταλία και Κωνσταντινούπολη το 19ο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

1053

Το Σάββατο 25 Αυγούστου η «ανοίγει αυλαία» του 19ου Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου, που διοργανώνει στη Ν. Ορεστιάδα, το Θεατρικό Εργαστήρι ΔΙΟΝΥΣΟΣ, σε συνεργασία με τον τοπικό δήμο και φορείς .

Για μία εβδομάδα, έως την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου, στο υπαίθριο θέατρο της πόλης, το θεατρόφιλο κοινό της περιοχής θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσεις υψηλής ποιότητας παραστάσεις από ερασιτεχνικά εργαστήρια και σχήματα από διάφορες περιοχές της χώρας. «Φέτος ευελπιστούμε να έχουμε μαζί μας μία ελληνόφωνη ομάδα από την Κάτω Ιταλία και μία από τους Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, θέλοντας να δώσουμε έναν αέρα ανανέωσης στο Φεστιβάλ» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο καλλιτεχνικός διευθυντής του «Διόνυσος», Άκης Τσονίδης, συμπληρώνοντας ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον και από θεατρικές ομάδες νησιωτικών περιοχών. Στο επόμενο διάστημα, σύμφωνα με τον κ. Τσονίδη, θα ανακοινωθούν τα ονόματα καταξιωμένων ηθοποιών οι οποίοι θα αποτελέσουν την κριτική επιτροπή, όπως και το όνομα του φετινού τιμώμενου προσώπου.

Η κατάθεση των αιτήσεων συμμετοχής έχει ήδη ξεκινήσει ενώ απαραίτητα δικαιολογητικά είναι :

Αίτηση Συμμετοχής (όπου να αναγράφεται η επωνυμία του Θεατρικού Σχήματος, ο τίτλος του έργου, ο συγγραφέας, όνομα υπευθύνου και τηλέφωνα επικοινωνίας).
Ιστορικό Θεατρικού Σχήματος.
Έγγραφη Άδεια του συγγραφέα, του μεταφραστή ή της Εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων ή οποιουδήποτε άλλου νόμιμου φορέα.
Φωτογραφίες, Πρόγραμμα, Αφίσα, της συγκεκριμένης θεατρικής παράστασης.
Video της παράστασης (dvd ή usb stick ή μέσω link).

ert.gr