Έβρος: Δέκα Τούρκοι περνούν κάθε μέρα τα σύνορα

1155

Ανησυχία στην ελληνική πλευρά για το προσφυγικό, καθώς δέκα Τούρκοι περνούν κάθε μέρα τα σύνορα στον Έβρο. Οι προσπάθειες της Κομισιόν και του Δημήτρη Αβραμόπουλου, να μην ανοίξει ο Ερντογάν τη στρόφιγγα. Ανοιχτή γραμμή του Δημήτρη Βίτσα με τον Τούρκο ομόλογό του.

Προβληματισμός αλλά και ανησυχία επικρατεί στην ελληνική πλευρά από ένα νέο «φαινόμενο» που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες στον Έβρο.

Όπως αποκαλύπτει το News 24/7 μεταξύ των προσφύγων που περνούν τα σύνορα, είναι κατά μέσο όρο κάθε ημέρα τουλάχιστον δέκα τούρκοι πολίτες. Σύμφωνα, μάλιστα, με πληροφορίες, η οικονομική τους κατάσταση δεν δικαιολογεί το ρίσκο που αναλαμβάνουν. Οι αρμόδιες αρχές, πάντως, παρακολουθούν με ιδιαίτερη προσοχή την εξέλιξη, σε μια χρονική στιγμή που το προσφυγικό μοιάζει να αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες απειλές που αντιμετωπίζει η χώρα.

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης βίτσας έχει επικοινωνήσει τουλάχιστον μια φορά τις τελευταίες ημέρες με τον τούρκο ομόλογό του, ενώ δυο τουλάχιστον φορές έχει υπάρξει συνάντηση τεχνικών κλιμακίων των δυο υπουργείων προκειμένου να ανακοπούν οι ροές πρωτίστως στον Έβρο, αλλά και στη νησιωτική περιοχή.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο εδω