Ορεστιάδα: Επιτυχής η εκδήλωση “Θρησκευτικότητα και Ψυχική Υγεία”

1023

Στα πλαίσια των δραστηριοτήτων κοινωνικής μέριμνας  της Ιεράς Μητροπόλεως  Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου και με την ευλογία του οικείου Μητροπολίτου κ. Δαμασκηνού, την Κυριακή 6 Μαΐου ε.έ., πραγματοποιήθηκε από το Κοινωνικό Ιατρείο της τοπικής Εκκλησίας στην Νέα Ορεστιάδα,το οποίο λειτουργεί με την συμπαράσταση του Φιλανθρωπικού Οργανισμού της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών Μ.Κ.Ο. «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» και την οικονομική στήριξη των LIDL-ΕΛΛΑΣ&ΣΙΑ Ο.Ε, ενημερωτική ομιλία με θέμα· «Θρησκευτικότητα και Ψυχική Υγεία», με εισηγήτρια την κ. Πλιατσκίδου Σοφία, Διευθύντρια του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Ορεστιάδας,ψυχίατρο και διδάκτορα του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης.

Η ενημερωτική ομιλία πραγματοποιήθηκε στο ˝Κέντρο πολιτισμού και κοινωνικής διακονίας˝ της Ιεράς Μητροπόλεως στην Ορεστιάδα και την παρακολούθησε με πολύ
ενδιαφέρον πολυπληθές ακροατήριο.
Η ομιλήτρια με λόγο επιστημονικό αλλά συγχρόνως κατανοητό παρουσίασε τον ορισμό της ψυχικής υγείας και στην συνέχεια ανέπτυξε τις τελευταίες έρευνες της ψυχιατρικής επιστήμης σχετικά με το παραπάνω θέμα που αποδεικνύουν ποσό θετική είναι η σχέση της ψυχικής υγείας με τη θρησκευτικότητα καθώς και στην καλύτερη αντιμετώπιση στρεσογόνων καταστάσεων. Επίσης εξήγησε ποιες προϋποθέσεις πρέπει να πληρεί η θρησκευτικότητα για να έχει θετική επίδραση στην ψυχική υγεία. Στο τέλος της εκδήλωσης ακολούθησε συζήτηση και η ψυχίατρος απάντησε σε ερωτήσεις που της απηύθηνε το ακροατήριο.