Μεταφέρθηκε στην Αργολίδα το ιερό λείψανο του Πολιούχου Αλεξανδρουπόλεως Αγίου Νικολάου

1147

Την Τρίτη 1 και την Τετάρτη 2 Μαΐου το ιερό λείψανο του Πολιούχου της Αλεξανδρουπόλεως, Αγίου Νικολάου, που φυλάσσεται στον ομώνυμο Μητροπολιτικό μας Ναό, μεταφέρθηκε στην Ιερά Μητρόπολη Αργολίδος και στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Μαλαντρενίου, στην ορεινή Αργολίδα.

Η μεταφορά αυτή του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου έγινε κατόπιν αιτήματος του Σεβ. Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου και αποδοχής αυτού από τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο και το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Μητροπολιτικού μας Ναού. Το ιερό λείψανο μετέφεραν στην Αργολίδα οι ιερείς του Ναού, π. Ευάγγελος και π. Κωνσταντίνος.

Το απόγευμα της Τρίτης 1 Μαΐου πραγματοποιήθηκε η επίσημη υποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Νικολάου στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Αθανασίου Μαλαντρενίου από τον προσκεκλημένο Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθαναγόρα και τους ιερείς της Μητροπόλεως Αργολίδος. Ακολούθησε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός και μετά το πέρας η λιτάνευση της εικόνος. Το πρωί της Τετάρτης 2 Μαΐου τελέσθηκε από τον Σεβ. Μητροπολίτη Ιλίου η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.
Πλήθος κόσμου προσεκύνησε το ιερό λείψανο του Αγίου Νικολάου και οεφημέριος του ναού ευχαρίστησε για την τιμή που έγινε τον Σεβ. Μητροπολίτη μας κ. Άνθιμο που έδωσε την ευλογία να μεταφερθεί το ιερό λείψανο του Αγίου Νικολάου στην Αργολίδα.
Το ιερό λείψανο επέστρεψε στον Μητροπολιτικό μας Ναό στην Αλεξανδρούπολη το βράδυ της Τετάρτης 2 Μαΐου.