Ορεστιάδα: Καταδικάστηκε πατέρας που επιτέθηκε στον προπονητή του γιου του

2413

Πριν λίγες ημέρες εκδικάστηκε στο μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας η υπόθεση βιαιοπραγίας εις βάρος προπονητή του Α.Ο. Ορεστιάδας από πατέρα αθλητή.

Το περιστατικό έλαβε χώρα πριν από δύο χρόνια όταν πατέρας αθλητή του Α.Ο. Ορεστιάδας επιτέθηκε στον τότε προπονητή της ομάδας Πλάμεν Χριστόφ μετά από αγώνα. Όπως σημειώθηκε αφορμή για την επίθεση υπήρξε το γεγονός ότι ο προπονητής δεν χρησιμοποίησε σε αγώνα τον γιο του.

Το μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας αρχικά έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο και του επέβαλε ποινή φυλάκισης έξι μηνών με αναστολή ενώ επιπρόσθετα στον κατηγορούμενο απαγορεύτηκε η προσέλευση και παρακολούθηση αθλητικών αγώνων πετοσφαίρισης του Α.Ο. Ορεστιάδας για δύο χρόνια καθώς επίσης του επιβλήθηκε να διαμένει στην κατοικία του κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για έξι μήνες.

 

Ακόμα, η απόφαση του δικαστηρίου υποχρεώνει τον κατηγορούμενο να εμφανίζεται στο Αστυνομικό Τμήμα Ορεστιάδας δύο ώρες πριν και δύο ώρες μετά τη λήξη κάθε αγώνα και να παραμένει σε αυτό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το πρωτοφανές περιστατικό είχε συγκλονίσει τον αθλητικό και όχι μόνο κόσμο της τοπικής κοινωνίας ενώ η απόφαση που δικαιώνει τον προπονητή ανοίγει εκ νέου συζητήσεις σε νέες βάσεις σχετικά με περιστατικά που σημειώνονται από προπονητές για παρεμβάσεις από γονείς αθλητών στο προπονητικό έργο και στις αποφάσεις προπονητών για την ομάδα.

Πηγή: radioevros.gr