Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι για μεταφορά παράνομων μεταναστών

963

Συνελήφθησαν χθες (1-5-2018) το μεσημέρι, σε παρέβρια περιοχή των Κήπων Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Συρίας, ηλικίας 17 και 16 ετών, κατηγορούμενοι για απόπειρα παράνομης μεταφοράς μη νόμιμων μεταναστών.

 

Ειδικότερα, στο πλαίσιο επιχείρησης, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τους δύο δράστες, διότι όπως προέκυψε, επιβαίνοντας σε Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με Ρουμανικές πινακίδες κυκλοφορίας, μετέβησαν σε παρέβρια αγροτική περιοχή, προκειμένου να παραλάβουν ομάδα μη νόμιμων μεταναστών, με σκοπό να τους προωθήσουν, παράνομα, στο εσωτερικό της χώρας.

 

Αναλυτικότερα, σε παρέβρια αγροτική περιοχή, οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν σήμα στάσης στο όχημα που επέβαιναν οι δύο δράστες, πλην όμως ο 16χρονος οδηγός του, δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

 

Λίγο πιο κάτω το όχημα ακινητοποιήθηκε και οι δύο δράστες επιχείρησαν να διαφύγουν πεζή, πλην όμως συνελήφθησαν άμεσα από τους αστυνομικούς.

 

Σε κοντινή απόσταση, εντός του ποταμού, εντοπίσθηκε μία βάρκα με δέκα περίπου άτομα, που επιχειρούσε να προσεγγίσει την ελληνική όχθη, πλην όμως, μόλις οι επιβαίνοντες αντιλήφθηκαν την αστυνομική παρουσία επέστρεψαν στο τούρκικο έδαφος.

 

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος των διακινητών περιλαμβάνει επίσης το αδίκημα της αντίστασης και παράβαση της νομοθεσίας περί μέτρων ασφαλείας οχυρών θέσεων, καθόσον αυτοί αντιστάθηκαν κατά τη σύλληψή τους και εντοπίσθηκαν σε απαγορευμένη περιοχή, χωρίς να κατέχουν σχετική άδεια.