Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Χορωδιακή Συνάντηση που διοργάνωσε ο  Εκπολιτιστικός Λαογραφικός  Σύλλογος «ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΤΕΙΧΗ»

1327

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 5η Χορωδιακή Συνάντηση που διοργάνωσε ο  Εκπολιτιστικός Λαογραφικός  Σύλλογος «ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΤΕΙΧΗ».

Στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Δήμου Διδυμοτείχου, το Σάββατο 28 Απριλίου 2018, υψηλού επιπέδου  χορωδιακά προγράμματα παρουσίασαν και καταχειροκροτήθηκαν,  η Χορωδία του Eκπολιτιστικού κι Επιμορφωτικού Συλλόγου Κασσάνδρειας Χαλκιδικής «Η Κασσάνδρα» υπό τη διεύθυνση του κ. Γιάννη  Ζγούρα, η   Χορωδία της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α Ορεστιάδας «Εν Ορεστιάδι» υπό την διεύθυνση της κας. Μαρίας Δημητριάδου, η Χορωδία της Μουσικής Σχολής του Δήμου Βόλβης υπό  τη διεύθυνση του Δημοτιανού μαέστρου της  κου. Σταύρου Καραμάνη ενώ  πρόγραμμα εμφάνισης στο τέλος παρουσίασε και η Τετράφωνη Χορωδία Ενηλίκων του Συλλόγου δίνοντας μια μικρή γεύση από το μεγάλο αφιέρωμα στο μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη που μαζί με την Παιδική Χορωδία του Συλλόγου, υπό την μουσική επιμέλεια, προετοιμασία και διεύθυνση  της μαέστρου κας.  Μαρίας Δημητριάδου,  παρουσιάστηκε  την Κυριακή 29 Απριλίου 2018.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο βουλευτής Έβρου κ. Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Παρασκευάς Πατσουρίδης, η πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κα. Βασιλική Σταμπολίδου και πλήθος Αντιδημάρχων,  καθώς επίσης κι ο πρόεδρος του  Ευγενιδείου  Κέντρου Πολιτισμού Διδ/χου κ. Αθανάσιος Σίμογλου  κι  εκπρόσωποι του  Στρατηγού Διοιηκητή της XVI M/K MΠ και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Διδ/χου Ορεστιάδος και Σουφλίου.

Οι  φιλοξενούμενες χορωδίες ολοκλήρωσαν την επίσκεψη τους στη πόλη μας αργά το μεσημέρι της Κυριακής επισκεπτόμενες το Κάστρο, τις εκκλησιές και το Λαογραφικό Μουσείο ενώ το μουσικό ραντεβού που τα 5 τελευταία χρόνια κατάφερε να κάνει το Διδυμότειχο σημείο αναφοράς και στο χορωδιακό τραγούδι ανανεώθηκε για την προσεχή χρονιά.

Ο Σύλλογος ευχαριστεί θερμά όλο το φιλόμουσο κοινό που για άλλη μια χρονιά τίμησε με την παρουσία του  την εκδήλωση κι όλους όσους βοήθησαν στην επιτυχή της ολοκλήρωση, ιδιαιτέρως δε  το Δήμο Διδυμοτείχου και  τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Δημήτρη Εμμανουηλίδη για την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξη.