Πότε ξεκινά το 3ο Πανελλήνιο Συνέδριο για την Ορεστιάδα

1445

«Η Ορεστιάδα τον 21ο αιώνα, Προκλήσεις και Προοπτικές» θα είναι το θέμα του 3ου Πανελλήνιου Συνεδρίου για την Ορεστιάδα, που διοργανώνει η Σχολή Επιστημών Δασολογίας και Γεωπονίας του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Μέχρι στιγμής έχουν ήδη δηλωθεί 20 συμμετοχές, ενώ αυτή τη φορά, η διεξαγωγή του τριήμερου συνεδρίου θα γίνει από τις 13 έως 15 Μαΐου, αντί Οκτωβρίου που πραγματοποιήθηκαν οι δύο προηγούμενες διοργανώσεις.

Σχετικά με τα πρακτικά του 2ου Συνεδρίου που είχε ως θέμα «Πολιτιστική Κληρονομιά και Τοπική Ανάπτυξη της Ορεστιάδας», από τις 57 συνολικά εισηγήσεις , οι περισσότερες έχουν ήδη κατατεθεί στην οργανωτική επιτροπή και εκτιμάται ότι μέχρι το ερχόμενο φθινόπωρο, να ολοκληρωθεί η διαδικασίας διόρθωσης και αξιολόγησης προκειμένου να δημοσιευτούν. Αναφορικά με τα πρακτικά του 1ου Συνεδρίου, όποιος ενδιαφέρεται , μπορεί να τα αναζητήσει τόσο στην ιστοσελίδα της Σχολής, όσο και στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Ορεστιάδα, ενώ αντίτυπα υπάρχουν και στη δημοτική βιβλιοθήκη. «Ενημερωνόμαστε ότι είναι πολύ δημοφιλή τα αντίτυπα του 1ου Συνεδρίου και μάλιστα πολλά σχολεία της περιοχής τα χρησιμοποιών. Αυτό μας χαροποιεί γιατί άλλωστε αυτός είναι ο πρωταρχικός μας στόχος « είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, Αναπληρωτής καθηγητής του Τμήματος Δασολογίας και Διαχείρισης Περιβάλλοντος και Φυσικών Πόρων, Ευάγγελος Μανωλάς.

Πηγή