9.000 Πρόσφυγες ζητούν άσυλο στη χώρα μας !!!

1040

Διαρκώς επιδεινώνεται η κατάσταση κυρίως στη Λέσβο και τα νησιά, αλλά και στον Έβρο λόγω των αυξημένων μεταναστευτικών – προσφυγικών ροών. Ήδη στον Έβρο σχεδιάζεται η αποστολή 20 κοντέινερ, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι εκατοντάδες άνθρωποι που παραμένουν στο κέντρο υποδοχής και ταυτοποίησης στο φυλάκιο της περιοχής.
Το τελευταίο 24ωρο έφθασαν στα νησιά 284 άτομα, ενώ την ίδια ημέρα 340 άτομα πέρασαν τα σύνορα στον Έβρο. Στα νησιά, τον Απρίλιο, είχαμε 2.168 εισόδους με κύριο βάρος στη Λέσβο, όπου είχαμε 1.189 εισόδους, ενώ το ίδιο χρονικό διάστημα από τον Έβρο πέρασαν 2.700 άτομα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη Βουλή ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Δημήτρης Βίτσας. Ωστόσο, όσοι ζουν την κατάσταση από κοντά περιγράφουν το πρόβλημα με περισσότερο μελανά χρώματα.
Στα νησιά Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω και Λέρο οι «φιλοξενούμενοι» πλησιάζουν τους 16.000, καθώς έπειτα από διάλειμμα ελάχιστων ημερών οι αφίξεις συνεχίζονται. Στη Μόρια, οι διαμένοντες έχουν φθάσει τους 6.800, ενώ η δομή χωρά δύσκολα 3.000, ενώ στη Λέσβο βρίσκονται συνολικά 8.950 άτομα σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση του υπουργείου, αν όχι παραπάνω, αφού η καταγραφή είναι της 24ης Απριλίου. Εκατοντάδες άνθρωποι «μένουν» στα γύρω χωράφια χωρίς πρόσβαση σε δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης. Η κατάσταση, όπως και ο ίδιος ο υπουργός κ. Βίτσας σημείωσε σε μια ραδιοφωνική παρέμβασή του, «δεν πάει άλλο»!

emprosnet.gr