Υπεγράφη η σύμβαση για την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED από τον Δήμο Αλεξανδρούπολης

977

Υπεγράφη η σύμβαση με αντικείμενο την προμήθεια με τίτλο «Εξοικονόμηση ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό με την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED και την προμήθεια λαμπτήρων τύπου LED»

Υπεγράφη σήμερα Τρίτη 24 Απριλίου 2018 από τον Δήμαρχο Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελο Λαμπάκη και τον εκπρόσωπο της εταιρίας DASTERI SYSTEMS A.E., κ. Γιάννη Δαστερίδη η σύμβαση με αντικείμενο την προμήθεια με τίτλο «Εξοικονόμηση ενέργειας στο δημοτικό φωτισμό με την προμήθεια και εγκατάσταση φωτιστικών σωμάτων τύπου LED και την προμήθεια λαμπτήρων τύπου LED», μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας.

Πρόκειται για ένα ιδιαίτερα φιλόδοξο πρόγραμμα το οποίο χρηματοδοτείται από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα Επενδύσεων, από πόρους της οποίας το έργο χρηματοδοτείται κατά 75%.

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης και η Αντιδημαρχία Ενέργειας και Φυσικών Πόρων συμμετείχε ενεργά από την πρώτη μέρα στις διαδικασίες έναρξης του νέου προγράμματος χρηματοδότησης στη χώρα μας από το ΥΠΕΝ. Η συνεργασία με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, το ΚΑΠΕ και την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων απέδειξε ότι σε αυτές τις δύσκολες εποχές, μέσα από την εξοικονόμηση ενέργειας είναι δυνατόν να γίνονται έργα αντικατάστασης φωτισμού για καλύτερη ποιότητα ζωής δίχως να πληρώνουν οι Δημότες, καθώς επιτυγχάνεται εξοικονόμηση στην κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας και της αντίστοιχης δαπάνης κατά 70% περίπου.

Αμέσως μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, κ. Ευάγγελος Λαμπάκης μίλησε για απόλυτη δικαίωση του Δήμου καθώς με την απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου ο διαγωνισμός κρίθηκε καθόλα νόμιμος και δήλωσε ότι από όλους αυτούς που στο πρότερο διάστημα δε δίστασαν να ρίξουν λάσπη απέναντι στο Δήμο Αλεξανδρούπολης και τον πρόσωπό του θα ζητήσει, όπως πρέπει εκ του νόμου και εκ της ηθικής, την ηθική του αποκατάσταση.

Ο εκπρόσωπος της εταιρίας DASTERI SYSTEMS AE, κ. Γιάννης Δαστερίδης δήλωσε ότι είναι ιδιαίτερα χαρούμενος και ικανοποιημένος καθώς με την υπογραφή της σύμβασης μια αμιγώς ελληνική εταιρία με έδρα τον Δήμο Αλεξανδρούπολης, η οποία στα χρόνια της οικονομικής κρίσης προτίμησε να επενδύσει  στον τόπο της, θα αναλάβει την υλοποίηση της προμήθειας δίνοντας παράλληλα την υπόσχεση ότι η υλοποίηση της προμήθειας θα πραγματοποιηθεί σε χρονικό διάστημα  συντομότερο από το προβλεπόμενο  της σύμβασης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων, κ. Κωνσταντίνος Βαρλαμίτης επεσήμανε ότι το όφελος που προκύπτει από την επένδυση για τον Δήμο Αλεξανδρούπολης είναι τέτοιο που θα καλύπτει το κόστος του δανείου ενώ το ετήσιο όφελος για τον Δήμο και τους δημότες του υπολογίζεται στις 250.000 ευρώ. Τέλος, ο Πρόεδρος του Κέντρου Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, κ. Βασίλειος Τσολακίδης τόνισε ότι η υπογραφή της σύμβασης αυτής εγκαινιάζει την έναρξη ενός φιλόδοξου προγράμματος εξοικονόμησης ενέργειας που αφορά την τοπική αυτοδιοίκηση με το Δήμο Αλεξανδρούπολης να πρωτοπορεί καθώς είναι το πρώτο έργο που εντάσσεται στο ειδικό αυτό πρόγραμμα σε όλη την Ελλάδα.