Αναβαθμίζεται το κολυμβητήριο Ορεστιάδας

2260

Στο επόμενο δίμηνο, βάση της σχετικής σύμβασης που αφορά στην ενεργειακή αναβάθμιση του δημοτικού κολυμβητηρίου και υπογράφηκε την περασμένη Παρασκευή μεταξύ Δήμου Ορεστιάδας και της ανάδοχης εταιρείας, αναμένεται να ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των δύο αντλιών θερμότητας, οι οποίες εκτιμάται ότι θα μειώσουν κατά 30% το κόστος , σε ετήσια βάση, για την θέρμανση του χώρου και του νερού.

« Παρά το γεγονός ότι η διαδικασία του σχετικού διαγωνισμού ξεκίνησε πριν από περίπου ένα χρόνο, καθυστέρησε εξαιτίας ενστάσεων που είχαν κατατεθεί» είπε στην ΕΡΤ Ν. Ορεστιάδας ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Γιάννης Περιστεράκης.

Επίσης συμπλήρωσε ότι στο δημοτικό κολυμβητήριο, πραγματοποιείται σειρά παρεμβάσεων, όπως συντήρηση των ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων, αποκαταστάσεις του χώρου από την υγρασία και έχει ήδη τοποθετηθεί εναλλάκτης θερμότητας ο οποίος θα διασφαλίζει της εξισορρόπηση της εσωτερικής θερμοκρασίας.

Τέλος , ο κ. Περιστεράκης επικαλέστηκε τις δηλώσεις του δημάρχου Βασίλη Μαυρίδης, ο οποίος υποστήριξε ότι στις αρχές Μαϊου αναμένεται να δοθεί και πάλι προς χρήση από τους δημότες , το δημοτικό κολυμβητήριο, το οποίο είχε διακόψει τη λειτουργία μετά από υγειονομικές παραβάσεις που είχαν διαπιστωθεί.

Πηγή