Αρχική in Νέα in Yolo Πότε ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Μαΐου

Πότε ξεκινούν οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του Μαΐου

1456

Ξεκινούν στις αρχές Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις του 2018. Υπενθυμίζεται ότι με βάση το νόμο 4446/2016, εκτός των εκπτωτικών περιόδων του καλοκαιριού και του χειμώνα, υπάρχουν ακόμη δυο ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι κάθε έτος, την άνοιξη (μέσα στο Μάιο) και το φθινόπωρο (μέσα στο Νοέμβριο).

Έτσι, για φέτος, η ενδιάμεση εκπτωτική περίοδος, ξεκινά στις 2 Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι και την Τρίτη 15 Μαΐου.

Σύμφωνα με το νέο πλαίσιο, οι ενδιάμεσες εκπτωτικές περίοδοι  μπορούν να μεταβάλλονται σε κάθε Περιφερειακή Ενότητα με απόφαση της Περιφέρειας, η οποία εκδίδεται μετά από γνώμη των παραγωγικών φορέων, οπότε ανάλογα με την περιοχή μπορεί οι ημερομηνίες να τροποποιηθούν.

Στο πλαίσιο των εαρινών εκπτώσεων, τα καταστήματα θα είναι ανοικτά και την Κυριακή 6 Μαΐου. Το άνοιγμα των καταστημάτων είναι υποχρεωτικό.

Το προτεινόμενο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων την Κυριακή είναι από τις 11.00 το πρωί (για τα εμπορικά καταστήματα) και από τις 11.00 το πρωί έως τις 20.00 το βράδυ για πολυκαταστήματα και σούπερ μάρκετ.

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές κατά την ενδιάμεση εκπτωτική περίοδο

Στη διάρκεια των ενδιάμεσων εκπτώσεων, όπως και στις κανονικές εκπτώσεις, είναι υποχρεωτική η αναγραφή της παλαιάς και της νέας τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, ενώ προτείνεται και η αναγραφή και η εμπορική επικοινωνία ποσοστών έκπτωσης.

Πηγή