Θράκη: Τι λένε αυτοί οι Τούρκοι ώρες ώρες

1361

Στα χνάρια του Ερντογάν, προχώρησε και ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης καταγόμενος από την Κομοτηνή  Χακάν Τσαβούσογλου ο οποίος αναφέρθηκε και πάλι στα «σύνορα της Τουρκίας που φθάνουν όπου η ιστορία και ο πολιτισμός» της Τουρκίας με αναφορές και στην Θράκη.

Ο κ. Τσαβούσογλου μάλιστα έκανε αυτές τις δηλώσεις υποδεχόμενος στην Διεύθυνση Απόδημων Τούρκων και Συγγενών Κοινοτήτων με φοιτητές από την Θράκη που πήγαν στην Τουρκία με πρωτοβουλία του «Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας Δυτικής Θράκης».

«Πιθανόν τα σύνορα μας στον χάρτη να είναι 786.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα  αλλά τα σύνορα της καρδιάς μας είναι τα διευρυμένα σύνορα στα οποία φτάνει η ιστορία μας και ο πολιτισμός μας και γι αυτό δηλώνουμε πως η Τουρκία δεν αποτελείται μόνο από την Τουρκία και αυτή είναι η αλήθεια».

Ο Χ. Τσαβούσογλου συναντήθηκε με τους φοιτητές και αναφέρθηκε στην μειονότητα  λέγοντας ότι δίνει αγώνα επιβίωσης  στην Θράκη και συγχρόνως διατηρεί τους στενούς δεσμούς της με την «Μητέρα -Πατρίδα» την Τουρκία.

 

Και το παραλήρημα του κ. Τσαβούσογλου για τα «σύνορα της καρδιάς» συνεχίσθηκε:

«Είμαστε ένα έθνος που κάποτε τα σύνορα της καρδιάς έφθαναν τα  22 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα  Είμαστε μέλη ενός έθνους που δημιούργησε μια  λεκάνη πολιτισμού, που εκτείνονταν  από την Αδριατική ως τις στέπες της Κεντρικής Ασίας. Σε μια στροφή της ιστορίας, δυστυχώς η οθωμανική γεωγραφία στους Βαλκανικούς πολέμους ήταν 4.500.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα . Μέσα σε μόνο μερικά χρόνια στα 780.000 τετραγωνικά  χιλιόμετρα , το έθνος αυτό αναγεννήθηκε στις στάχτες του και όταν θέλησαν να το περιορίσουν ακόμη περισσότερο, έδωσε τον εθνικοαπελευθερωτικό αγώνα και έκανε  την Τουρκία πατρίδα του.

Στην στροφή αυτήν της ιστορίας κάποιοι από τους φίλους και αδέρφια μας, βρέθηκαν άλλοι στα Βαλκάνια, άλλοι στην Αφρική, άλλοι στην Μέση Ανατολή και άλλοι στην Κεντρική  Ασία, αλλά το ότι χαράχθηκαν σύνορα δεν σημαίνει πως δεν έχουμε υποχρεώσεις απέναντι τους..»

O Τσαβούσογλου τόνισε πως η ιστορία «μπορεί να μας άφησε σε διαφορετικά μέρη, αλλά ο πυρήνας είναι κοινός και η Τουρκία που είναι η μητέρα πατρίδα μας ποτέ δεν θα αφήσει ανυποστήρικτους  τους ομογενείς της».

Γ. Μπουλούτ: Θα ποδοπατήσουμε την Ελλάδα, αν δεν συμμορφωθεί

Νέες απειλές κατά της Ελλάδας εκτόξευσε ο Γιγκίτ Μπουλούτ, επικεφαλής σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, δηλώνοντας πως θέλει να εκδικηθεί για τον παππού του, τον οποίο σκότωσαν Έλληνες.

Σύμφωνα με τον Τούρκο δημοσιογράφο Αμπντουλά Μποζκούρτ, ο σύμβουλος του Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία θα ποδοπατήσει την Ελλάδα, αν δεν συμμορφωθεί.

Όπως ανέφερε, κανείς, ούτε η ΕΕ ούτε οι ΗΠΑ, δεν θα μπορούν να τη σταματήσουν.

Πηγή φωτογραφιών: Βirlik

Πηγή