Συνελήφθησαν 3 διακινητές, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας παράνομους μετανάστες

818

Συνελήφθησαν χθες (11-4-2018), στους νομούς Έβρου και Ξάνθης, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης και Ροδόπης, τρεις (3) διακινητές, ένας 25χρονος ημεδαπός, ένας 22χρονος υπήκοος Συρίας και ένας 30χρονος υπήκοος Πακιστάν, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά είκοσι τέσσερις (24) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας, Πακιστάν, Μπανγκλαντές, Ιράκ και Ιράν.

 

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, χθες το πρωί, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 25χρονο, διότι τον εντόπισαν να οδηγεί Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να μεταφέρει με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στη δεύτερη περίπτωση, χθες το μεσημέρι, στην Εθνική Οδό Αρδανίου – Ορμενίου (διασταύρωση Πέπλου), αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Τυχερού της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον 22χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, συνέχισε την πορεία του και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς με τη συνδρομή αστυνομικών δυνάμεων της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης.

 

Ακολούθως, ο οδηγός κατεύθυνε το όχημα προς τον οικισμό Άβαντα, όπου τελικά το ακινητοποίησε και συνελήφθη από τους αστυνομικούς. Σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, διαπιστώθηκε ότι ο 22χρονος μετέφερε με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα δέκα (10) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Στην τρίτη περίπτωση, χθες τις πρώτες πρωινές ώρες, στην παλαιά εθνική οδό Κομοτηνής – Ξάνθης (πλησίον οικισμού Κοπτερού), αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ροδόπης, πραγματοποίησαν σήμα στάσης στον οδηγό Ι.Χ.Ε. αυτοκινήτου, πλην όμως αυτός δεν συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

 

Στη συνέχεια, πλησίον του οικισμού Πηγαδίων Ξάνθης, ο οδηγός ακινητοποίησε το όχημα και τράπηκε σε φυγή, διαφεύγοντας τη σύλληψη, ενώ ο 30χρονος συνοδηγός ακινητοποιήθηκε άμεσα και συνελήφθη. Σε έλεγχο που ακολούθησε στο εσωτερικό του οχήματος, διαπιστώθηκε ότι οι δύο δράστες μετέφεραν με αυτό, παράνομα, στην ενδοχώρα εννέα (9) μη νόμιμους μετανάστες.

 

Κατασχέθηκαν δύο Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητα, ένα Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο και το χρηματικό ποσό των 3.100 ευρώ.

 

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις τρεις υποθέσεις ενήργησαν το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σουφλίου, το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Ιάσμου και το Αστυνομικό Τμήμα Τυχερού.