Δυναμικό ξεκίνημα για την σεζόν στα ξενοδοχεία της Θράκης

1004

Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου «Περιμένουμε να υπάρξει ο στοιχειώδης προγραμματισμός στους συνοριακούς σταθμούς, όπως αρμόζει σε μία ευρωπαϊκή χώρα»

Ικανοποιημένοι είναι οι ξενοδόχοι από την κίνηση που καταγράφηκε στα ξενοδοχεία της Θράκης εντός των ημερών της πασχαλινής περιόδου, όπως δήλωσε στον «ΠτΘ» ο κ. Κωνσταντίνος Χατζηκωνσταντίνου, πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης, κάνοντας έναν απολογισμό της περιόδου αυτής.

 Ενδιαφέρον από Βούλγαρους και Ρουμάνους τουρίστες

Ο ίδιος έκρινε πως η κίνηση στις ξενοδοχειακές μονάδες της Θράκης κινήθηκε σύμφωνα με το αναμενόμενο, λαμβάνοντας σαφώς υπ’ όψιν του τις καιρικές συνθήκες, μιας και το Πάσχα φέτος έπεσε νωρίτερα σε σύγκριση με πέρσι. Το μεγαλύτερο μέρος των επισκεπτών για φέτος ήταν ορθόδοξοι Χριστιανοί από χώρες των Βαλκανίων, συνέχισε, εξηγώντας πως πολλοί τουρίστες επισκέφθηκαν την περιοχή μας από τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Την προτίμησή τους «κέρδισαν» ξενοδοχειακές μονάδες σε αστικά κέντρα, είπε στην συνέχεια ο κ. Χατζηκωνσταντίνου ενημερώνοντας πως μικρότερα ξενοδοχεία, όπως αυτά που βρίσκονται στην παραλία της Ροδόπης δεν έχουν αρχίσει ακόμη τη λειτουργία τους.

«Η προβολή της περιοχής μας δεν είναι μόνο στο χέρι των ξενοδόχων»

Με αφορμή τον απολογισμό της εορταστικής περιόδου ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδόχων Θράκης αναφέρθηκε γενικότερα στον τουρισμό της Θράκης, τονίζοντας πως βασίζεται στον οδικό τουρισμό. Εξ ου και υπογράμμισε την αναγκαιότητα της αξιοπρεπούς λειτουργίας των συνοριακών σταθμών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «περιμένουμε να υπάρξει ο στοιχειώδης προγραμματισμός, όπως αρμόζει σε μία ευρωπαϊκή χώρα» έτσι ώστε να μην ανακύψουν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στο παρελθόν.

Κλείνοντας ο κ. Χατζηκωνσταντίνου έκανε σαφές πως η προβολή της περιοχής μας στους τουρίστες δεν είναι μόνο στο χέρι των ξενοδόχων, οι οποίοι, ωστόσο, εδώ και χρόνια «κάνουν το χρέος τους απέναντι σε αυτόν τον σκοπό». Θεωρώντας λάθος να επωμίζονται μόνο οι ιδιοκτήτες ξενοδοχειακών μονάδων το βάρος της τουριστικής προβολής και της τοπικής οικονομίας, ανέδειξε την σημαντικότητα ανάληψης «στοχευμένων πρωτοβουλιών με μετρήσιμα αποτελέσματα» από πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης, έτσι ώστε να αυξηθεί και να τονωθεί το τουριστικό ρεύμα στην περιοχή.